Домашні вареники відрізняються особливим смаком і ароматом. Страва, начинений картоплею, можна подавати до обіду. Порадуйте рідних простим, але дуже ситним рецептом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Вода – 0,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сало свиняче – 60 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати вареники з картоплею в домашніх умовах. З’єднуємо борошно з яйцем, водою і дрібкою солі. Ретельно замішуємо масу в один великий щільний ком. Накриваємо його тарілкою і залишаємо на 15 хвилин.

Для начинки чистимо картоплю відварюємо його і збиваємо в однорідне пюре. За смаком додаємо сіль.

Розігріваємо на сковороді шматочки сала. Викладаємо до нього подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажуємо до рум’янцю 3-5 хвилин.

Повертаємося до нашого тесту. Розкачуємо його в тонкий пласт, з якого вирізаємо рівні кружечки. Зручно це робити звичайним склянкою.

В кружечки тіста кладемо начинку з картоплі. Ліпимо вареники.

Коли всі вареники будуть готові, відправляємо їх в киплячу підсолену воду. Готуємо 3-4 хвилини, після того, як вони спливуть на поверхню.

Відварні вареники кладемо в загальну тарілку, посипаємо їх підсмаженою цибулею і акуратно розмішуємо. Блюдо готове до подачі!

Вареники Вареники з картоплею Вареники на воді з картоплею Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з яйцями