Для дієти або поста вареники з картоплею і зеленню будуть дуже смачним блюдом. Тісто для вареників замішуємо на гарячій воді. Для начинки, відварюємо картоплю і цибулю смажимо на вершковому маслі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареників з картоплею і зеленню? Спочатку замісіть тісто для вареників. У посуд для замісу тіста просійте потрібну кількість борошна. Закип’ятіть склянку чистої води і розчиніть в ній чайну ложечку солі. У борошно розбийте яйце.

Потім налийте до борошні гарячу солону воду, додайте соняшникову олію і руками замісіть тісто. Замішане тісто скачайте в колобок і, прикривши серветкою, залиште на 30 хвилин для відпочинку.

За цей час відваріть до готовності в підсоленій воді очищені картоплини.

Цибулю почистіть і дрібно наріжте.

Нарізану цибулю трохи обсмажте до прозорості на вершковому маслі.

Звичайної толкучка подрібніть відварену картоплю в пюре. Блендер для подрібнення не беріть, інакше замість пюре буде клейстер.

Зелені цибулю і кріп промийте і дрібно наріжте.

В картопляне пюре перекладіть нашатковану зелень, додайте за смаком спеції і ложкою начинку перемішайте.

Замішане тісто розкачайте качалкою в тонкий лист і наріжте його склянкою на гуртки.

Рівномірно розкладіть на заготовки картопляну начинку.

Потім зліпіть красиві фігурні вареники.

Вареники з картоплею і зеленню відваріть протягом 6-7 хвилин у підсоленій воді.

Готові вареники розкладіть в порційні тарілки, додайте сметану, посипте кропом і можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Вареники з сирою картоплею Вареники з сирою картоплею і цибулею Заварне тісто для вареників на окропі Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді з картоплею Тісто для вареників на окропі і рослинному маслі з яйцем