Для дієти або поста вареники з картоплею і зеленню будуть дуже смачним блюдом. Тісто для вареників замішуємо на гарячій воді. Для начинки, відварюємо картоплю і цибулю смажимо на вершковому маслі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Олія соняшникова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з картоплею і зеленню? Спочатку замісіть тісто для вареників. У посуд для замісу тіста просійте потрібну кількість борошна. Закип’ятіть склянку чистої води і розчиніть в ній чайну ложечку солі. У борошно розбийте яйце.
Потім налийте до борошні гарячу солону воду, додайте соняшникову олію і руками замісіть тісто. Замішане тісто скачайте в колобок і, прикривши серветкою, залиште на 30 хвилин для відпочинку.
За цей час відваріть до готовності в підсоленій воді очищені картоплини.
Цибулю почистіть і дрібно наріжте.
Нарізану цибулю трохи обсмажте до прозорості на вершковому маслі.
Звичайної толкучка подрібніть відварену картоплю в пюре. Блендер для подрібнення не беріть, інакше замість пюре буде клейстер.
Зелені цибулю і кріп промийте і дрібно наріжте.
В картопляне пюре перекладіть нашатковану зелень, додайте за смаком спеції і ложкою начинку перемішайте.
Замішане тісто розкачайте качалкою в тонкий лист і наріжте його склянкою на гуртки.
Рівномірно розкладіть на заготовки картопляну начинку.
Потім зліпіть красиві фігурні вареники.
Вареники з картоплею і зеленню відваріть протягом 6-7 хвилин у підсоленій воді.
Готові вареники розкладіть в порційні тарілки, додайте сметану, посипте кропом і можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Вареники з сирою картоплею Вареники з сирою картоплею і цибулею Заварне тісто для вареників на окропі Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді з картоплею Тісто для вареників на окропі і рослинному маслі з яйцем