Варениками з картоплею та білими грибами ви приємно різноманітите пісний або дієтичний стіл. У цьому рецепті вам пропонується приготувати начинку не з традиційним картопляним пюре, а з сирою тертою картоплею. Білі гриби можна взяти як свіжі, так і заморожені. Тісто для вареників замішуємо на воді і рослинному маслі.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Білі гриби – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареників з картоплею та білими грибами? Спочатку підготуйте всі потрібні продукти для приготування вареників.

В посуд для замісу тіста просійте на сито борошно.

Потім у борошно додайте сіль і налийте воду.

Ложкою перемішайте борошно з водою, щоб тісто забрало все борошно.

Потім тісто викладіть на присипану мукою робочу поверхню і рукою його добре вимісіть.

Замішане тісто скачайте в колобок і залиште на 30 хвилин для відпочинку.

Можете прикрити тісто тарілкою або серветкою, щоб при відпочинку не підсохло.

Поки тісто відпочиває, підготуйте начинку для вареників. Боровики повністю не розморожуйте, так їх більш зручно нарізати на маленькі шматочки.

Почистіть і дрібно наріжте цибулину.

Нашатковану цибулю обсмажте на розігрітій олії.

Потім до цибулі перекладіть нарізані боровики і посмажте всі кілька хвилин.

Поки гриби з цибулею смажать, почистіть картоплини і подрібніть їх крупну тертку.

Обсмажені гриби і натертий картоплю перекладіть в окремий посуд.

Начинку по своєму смаку посоліть і добре перемішайте. Пропорцію картоплі і боровиків можете змінити за своїм бажанням.

Замішане тісто розріжте на шматочки і розгортайте по 1 шматочку, щоб воно не підсохло. Решту тіста тримайте прикритим.

Шматочки тіста присипте борошном і розгортайте з допомогою качалки в тонкі листи.

Для формування вареників дуже зручно користуватися спеціальним пристосуванням. У поглиблення на «вареннице» рівномірно розкладіть начинку.

Поверх начинки укладіть другий лист тонко розкатаного тіста.

Качалкою пройдіть кілька разів по верхньому листом тесту.

Потім «варенницу» переверніть, щоб з неї випали готові напівфабрикати.

Вареники розкладіть на столі і присипте борошном, щоб вони не злипалися.

Частина вареників можете відварити в підсоленій воді, а решта заморозити до наступного разу.

Відварені вареники з картоплею та білими грибами перекладіть в порційні тарілки і подайте до столу з кетчупом і овочами.

Приємного апетиту!

Вареники з картоплею і цибулею Вареники з сирою картоплею Вареники на воді з картоплею Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на воді без яєць Тісто для вареників на воді з картоплею Як готувати білі гриби - рецепти