Якщо ви хочете порадувати себе чимось смачним, але не хочете довго готувати, цей рецепт просто створений для вас. Національне блюдо української кухні здатна сподобатися абсолютно кожному. Ви точно вирішите приготувати цей рецепт ще раз, а ваші близькі попросять добавки.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 3 склянки
  • Молоко коров’яче – 0,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Для начинки: –
  • Вишня – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Манна крупа – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати вареники з вишнею на молоці? У глибоку ємність наливаємо половину склянки молока. Розбиваємо до нього куряче яйце і розмішуємо масу з допомогою виделки. Додаємо до молока трохи солі і ще раз все перемішуємо. Щоб тісто було більш пишним, ви можете додати половину чайної ложки соди.

Борошно заздалегідь потрібно просіяти. Бажано зробити це кілька разів. Так вона збагатиться киснем. Завдяки цьому тісто вийде пишним і повітряним. Невеликими порціями додавайте борошно в молоко. Після кожного додавання розмішуйте тісто ложкою. Можливо, вам доведеться використовувати трохи менше або більше борошна, ніж зазначено в рецепті. Сформуйте з тіста кулю. Покладіть його в целофановий пакет або загорніть плівкою. Перемістіть тісто в холодильник на 20 хвилин або в морозильну камеру на 10-15 хвилин.

Поки тісто відпочиває, приступаємо до приготування начинки. Для вареників ви можете використовувати заморожену або свіжу вишню. Заморожену вишню вам доведеться заздалегідь дістати з холодильника, щоб вона трохи й підтанула. Обов’язково злийте сік і воду, які вона залишить після себе. Свіжу вишню потрібно добре промити. Вам доведеться приділити час для того, щоб видалити з ягід кісточки. Зробити це можна за допомогою шпильки. Якщо ж на вашій кухні знайдеться спеціальний прилад, використовуйте його. Це значно зекономить час. Перемістіть вишню в глибоку тарілку. Додайте до неї і цукор і добре розмішайте. Після цього насипте до ягід манку. Саме вона вбере в себе сік ягід, з-за якого вареники можуть розклеїтися в процесі приготування.

Дістаньте тісто з холодильника. Перемістіть його на плоску поверхню. Розкачайте тісто до тонкого шару. Тепер нам необхідно зробити з нього кола. Для цього скористайтесь склянкою або кухлем. Готові кола розкладіть на столі на відстані один від одного. Щоб вони не встигли засохнути, накрийте їх харчовою плівкою.

Приступаємо до складання вареників. У центр кожного кола покладіть трохи начинки. Слідкуйте за тим, щоб сік вишні і цукор не потрапили на краю тесту. З-за цього вареники можуть розклеїтися в процесі варіння. З’єднайте краї вареників. Потім стисніть їх пальцями. Викладіть вареники на дерев’яній дошці.

Наливаємо в каструлю холодну воду. Ставимо її на вогонь і чекаємо, коли вода почне кипіти. Після цього додаємо в неї сіль і розмішуємо. Швидко викладаємо вареники у воду. Постійно перемішуйте їх зворотною стороною ложки, щоб вони не встигли приклеїтися до стінок каструлі. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь. Варіть вареники протягом 5-7 хвилин. Коли вони спливуть на поверхню води, дістаньте їх і перекладіть на друшляк. Так з них стече зайва рідина.

Подавайте вареники відразу після приготування. Однак навіть в холодному вигляді вони зберігають свої смакові якості. Прикрасити страву можна свіжими ягодами. Ви також можете змастити вареники розтопленим вершковим маслом. Подавайте їх разом зі сметаною або улюбленим варенням. Таке блюдо зможе порадувати вас і ваших близьких. Насолоджуйтесь!

Вареники Вареники з вишнею Тісто для вареників Тісто для вареників з вишнею Тісто для вареників з вишнею, щоб не разваривалось