Для цієї страви вам необхідно приготувати особливу тісто. Його рецепт ви зможете прочитати в даному рецепті. Він дуже простий, зате в результаті ви отримуєте смачне і ситне блюдо для всієї родини.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 360 гр.
  • Вода гаряча – 200 мл
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Вишня – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати вареники з вишнею на заварне тісто, наливаємо воду в невелику каструлю і ставимо її на вогонь. Коли вона закипить, перелийте її в склянку. Додайте в гарячу воду половину чайної ложки солі і добре розмішайте. Для приготування використовуйте борошно вищого сорту. Просіваємо її з допомогою сита. Перенесіть її в глибоку миску. Відкладіть одну столову ложку борошна в бік. Вилийте склянку гарячої води до борошна. Швидко розмішайте тісто з допомогою ложки. Якщо воно буде дуже гарячим, дозвольте йому постояти і трохи охолонути.

Перекладіть тісто на плоску поверхню, яку потрібно заздалегідь присипати борошном. Вимішуйте тісто протягом 7 хвилин. Сформуйте з тіста кулю. Перекладіть його в миску і змастіть рослинною олією. Накрийте миску плівкою і дайте йому постояти протягом 35-40 хвилин.

Поки тісто настоюється, приступаємо до підготовки начинки для вареників. Вишню промиваємо і перекладаємо в глибоку миску. Обов’язково вийміть з кожної ягоди кісточку. Залишати їх не можна, так як ви можете пошкодити зуб. Додайте до вишні одну третю частину цукру і перемішайте начинку. Кількість цукру може змінюватись в залежності від того, наскільки кислу ягоду ви використовуєте. Інший цукор змішайте з кукурудзяним крохмалем, який не дасть соку ягід випливати з вареників. Злийте сік, який утворила вишня. Додайте до ягід суміш цукру і крохмалю. Ще раз перемішайте начинку.

Перекладіть тісто на стіл з борошном. Розкачайте його до тонкого шару, товщина якого повинна бути близько 1 міліметра. Якщо ваше тісто вийшло м’яким, воно буде розгортати набагато простіше. Однак будьте акуратні, так як воно легко може порватися. Розділіть тісто на невеликі трикутники. Їх розмір може змінюватись в залежності від того, які вареники ви хочете. Від вареників такої форми у вас не залишиться обрізків тесту.

На середину прямокутника починаємо викладати начинку. Починаємо ліпити вареники. Краї тісто треба дуже добре скріпити. Стежить за тим, щоб на них не потрапив сік ягід. З-за цього вареники можуть розклеїтися в процесі варіння. Перед кожним додаванням начинки добре перемішуйте її, так як крохмаль може осідати на дно ємності. Вишневий сік, що залишився ви можете використовувати в якості соусу до готових вареників.

Наповнюйте каструлю водою. Поставте її на вогонь і дочекайтеся, коли вода почне кипіти. Додайте сіль і добре розмішайте. Після цього починайте швидко викладати вареники у воду. Якщо у вас залишаться зайві вареники, покладіть їх в морозильну камеру. Ви зможете використовувати їх в наступний раз. Обережно перемішуйте вареники зворотною стороною ложки або шумівкою. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь і варіть їх протягом 5 хвилин.

Готові вареники перекладіть на гарячу тарілку. Прикрасити страву ви можете свіжими ягодами. Полийте їх або розтопленим вершковим маслом, або соком вишні. Подавати страву рекомендується зі сметаною. Готові Вареники. Тепер ви можете їх продегустувати.

Вареники з вишнею Вареники з вишнею на заварному тісті Вареники з замороженої вишнею Заварне тісто для вареників на окропі Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з вишнею