Вареники з пісного тесту не тільки прикрасять стіл під час посту, але і відмінно підійдуть для сімейного обіду або вечері в сезон ягід. Пісне тісто виходить пластичним і м’яким, дуже тонко розкочується, при цьому не рветься і не деформується при варінні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 350 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Вода – 250 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Вишня – 500 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пісних вареників з вишнею? Просійте 2 склянки (320 гр.) пшеничного борошна в глибоку миску. При просіюванні борошно збагачується киснем, і тісто виходить повітряним. Зробіть в центрі борошняний гірки поглиблення і влийте в нього олію. Потім всипте сіль. Поступово вводите теплу кип’ячену воду і замішують тісто. Коли тісто почне збиратися в кулю і не прилипати до стінок миски, перекладіть його на робочу поверхню і вимішуйте далі, поки воно не стане податливим і еластичним. Складіть тісто в целофановий пакет або загорніть в харчову плівку і залиште на годину підходити.

Поки тісто підходить, займіться начинкою. Переберіть і промийте вишню. Видаліть плодоніжки і кісточки. Утворився вишневий сік злийте, так як він не потрібен нам при приготуванні вареників.

Підготовлені вишні змішайте з цукром і 2 столовими ложками борошна.

Підійшло за годину перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню і розкачати качалкою в тонкий пласт (товщина 2-3 мм).

З розкачаного тіста виріжте кружечки. Дуже зручно робити це за допомогою круглої гуртки або склянки. Утворилися обрізки тіста зберіть разом і знову розкачайте тонким шаром.

В середину гуртка викладайте начинку. Приблизно за 3-4 вишні в цукрі і борошні. І сформуйте вареники. Дуже красивими получаються вареники з краєм кіскою. На фото показано як його зробити. Зліплений вареник кладіть на присипану борошном поверхню, щоб згодом легко його підняти і перенести в каструлю.

Налийте в каструлю воду, доведіть її до кипіння на плиті і закиньте вареники. Варіть їх до готовності близько 5 хвилин. У процесі варіння всі вареники повинні спливти на поверхню.

Готові пісні вареники з вишнею подавайте порційно з медом.

Приємного апетиту!

Вареники Вареники з замороженої вишнею Пісне тісто для вареників Пісні вареники з вишнею Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на воді