Вишня і шоколад це завжди виграшне поєднання. Недарма їх так часто комбінують в кулінарії при приготуванні десертів. Зараз ви навчитеся робити це, готуючи вареники, в яких кислинка вишні чудово відтіняє смак гіркого шоколаду.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Какао-порошок – 1 ст.л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Вода тепла – 50 мл
  • Борошно – 2 склянки
  • Вишня – 300 гр.
  • Мед – за смаком

Процес приготування:

Готувати шоколадні вареники з вишнею легко! У глибоку миску вбийте яйця, потім налийте теплу воду. Змішайте за допомогою виделки. Потім всипте посіяний какао-порошок, цукор, сіль і влийте оливкове масло. Ретельно перемішайте і поступово введіть просіяне борошно. Коли тісто збереться в грудку і перестане приставати до стінок миски, в якій ви його вымешиваете, перекладіть його на робочу поверхню, посипану борошном, і добре вимісіть руками.

Добре вимішане тісто накрийте мискою або загорніть в харчову плівку і залиште на півгодини при кімнатній температурі.

Поки тісто підходить, підготуйте вишню для начинки. Переберіть її, викидаючи листя і плодоніжки, потім помийте і очистіть від кісточок. Підготовленою вишні дайте час трохи обсохнути.

Через півгодини після того, як ви залишили тісто «відпочивати», займіться його розкочуванням. Розділіть його на декілька частин і по черзі кожну розкачайте в тонкий пласт (товщина не більше 3мм). Не забудьте посипати робочу поверхню борошном, щоб тісто не прилипало. Потім із розкатаного тіста виріжте кухлі. Це зручно робити кухлем або склянкою з рівним краєм.

На кожен кружок викладіть 2-3 вишні, в залежності від їх розміру. Потім посипте цукром і зліпити вареник, міцно здавлюючи краї тіста, щоб при варінні через непоєднані ділянки не витік вишневий сік. Зліплені вареники складайте на посипану борошном дошку або тарілку.

Коли всі вареники будуть підготовлені, доведіть до кипіння воду в каструлі. Трохи посоліть і опустіть в неї вареники. Їх краще варити невеликими порціями, щоб вони не злиплися між собою. Через 1-2 хвилини після того, як вареники спливуть на поверхню, можете дістати їх з води шумівкою. Це дозволить позбавити від зайвої рідини, яку можна захопити, витягуючи їх яким-небудь іншим пристосуванням. Подавайте шоколадні вареники з вишнею гарячими, поливши їх медом.

Смачного!

Вареники з вишнею Тісто для вареників Тісто для вареників на воді