Дане блюдо готується дуже легко. Вам необхідно просто слідувати рецептом. В результаті ви отримуєте дуже соковитий і ароматний вечерю, який сподобається всім членам вашої сім’ї.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 400 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Вишня заморожена – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ч. л.
  • Для подання: –
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Приготування вареників з замороженої вишнею на воді починаємо з тіста. Візьміть глибоку ємність і додайте в неї 250 мл кефіру. Кладемо в нього сіль і добре перемішуємо. Відокремлюємо жовток від білка. Додаємо жовток до кефіру і розмішуємо його з допомогою віночка. Насипте половину чайної ложки соди і ще раз все перемішайте.

Обов’язково просіяти борошно перед додаванням. Найкраще виконати цю дію кілька разів. З допомогою нього борошно насититься киснем. Завдяки цьому тісто буде більш пористим і повітряним. Починаємо поступово додавати борошно до тесту. Робіть це невеликими порціями і постійно перемішуйте тісто після кожного додавання. Спочатку замішуємо його ложкою. Після цього продовжуємо вимішувати тісто руками.

Перекладаємо тісто на стіл. Ви також можете викласти його на спеціальну дошку. Змастіть стіл рослинним маслом або насипте на нього борошно. Продовжуйте місити тісто ще протягом 5 хвилин. В результаті воно повинно стати дуже м’яким і пластичним. Перекладіть тісто в ємність, накрийте мискою, яку необхідно заздалегідь нагріти за допомогою мікрохвильової печі. Даємо тісту постояти протягом 20-30 хвилин.

Починаємо готувати начинку для наших вареників. В окрему тарілку викладаємо заморожену вишню без кісточок. Насипаємо до неї кукурудзяний крохмаль і акуратно перемішуємо начинку. Крохмаль не дозволить соку витікати. Поставте тарілку в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Коли час вийде, дайте начинці охолонути.

Викладаємо тісто назад на стіл. Перед цим ще раз додайте на нього борошно. Розгортайте до тонкого шару. Його товщина повинна бути приблизно 3 міліметри. Звичайним склянкою або спеціальною формою зробіть з тіста невеликі кружечки. Накрийте їх харчовою плівкою, щоб вони не підсохли.

Викладаємо в центр кожного гуртка трохи цукру. Його кількість може варіювати в залежності від вашого бажання і смаку ягід. На цукор кладемо начинку з вишні. Ліпити вареники потрібно акуратно, щоб під час приготування вони не розвалилися. Міцно скріпіть їх краю. Слідкуйте за тим, щоб сік ягід і цукор не потрапили на краю тесту, які скріплюються. Якщо це станеться, під час приготування вони можуть розклеїтися. Готові вареники викладайте на частину столу, яка присипаний борошном.

Наповнюємо каструлю холодною водою. Переносимо її на плиту і чекаємо, коли вода закипить. Додаємо в неї сіль і добре розмішуємо. Перекладіть вареники в каструлю. Постійно перемішуйте їх, щоб вони не злиплися в процесі приготування. Перемішуйте вареники зворотною стороною ложки, щоб не пошкодити їх в процесі приготування. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь і варіть ще протягом 5-7 хвилин.

Подавати це блюдо потрібно гарячим. Змастіть вареники вершковим масло і посипте цукром. Ви також можете подавати зі сметаною. Оформити страву можна з допомогою вишні або інший ягоди. Вареники стануть відмінним вечерею для всієї родини. Швидше спробуйте їх приготувати.

Вареники Вареники з вишнею на кефірі Вареники з замороженої вишнею Вареники на кефірі Тісто для вареників на кефірі