Якщо у вас залишилося багато свіжої вишні, а є її зовсім не хочеться, зверніть увагу на цей рецепт. Приготувати таку страву дуже просто. А всі необхідні інгредієнти ви точно зможете знайти на своїй кухні або в найближчому продуктовому магазині.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 700 гр.
  • Кефір – 350 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Вишня – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.
  • Для заправки: –
  • Масло вершкове – 110 гр.
  • Сметана – за смаком
  • Ягоди – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування класичних вареників на кефірі з вишнею? Кефір необхідно перелити в невелику, але глибоку миску. Додаємо до неї половину чайної ложки солі і половину чайної ложки соди. Добре розмішуємо отриману суміш. Слідкуйте за тим, скільки соди ви додаєте. Якщо використовувати її більше, ніж зазначено в рецепті, її смак буде сильно відчуватися. Завдяки соді і кефіру тісто вийде дуже пишним.

Борошно необхідно заздалегідь просіяти з допомогою сита. Бажано зробити це кілька разів. Так ви приберете різне сміття, який може перебувати в борошні і збагачення її киснем. Тоді тісто для вареників вийде дуже повітряним. Додавати борошно до кефіру потрібно поступово, невеликими порціями. Після кожного додавання добре розмішуйте тісто з допомогою ложки.

Насипте на дерев’яну дошку борошна. Викладіть на неї тісто і продовжуйте його вимішувати руками. За необхідності додайте трохи борошна. Однак не переборщіть, так як тісто може вийде сухим. Сформуйте їх тіста кулю. Він повинен бути м’яким і еластичним. Оберніть його харчовою плівкою і відправте в морозильну камеру на 20-25 хвилин.

Для начинки потрібно добре промити вишню. Зробіть це кілька разів. Викладіть ягоди на паперові рушники. Вони вберуть в себе зайву вологу. Тепер нам необхідно витягти кісточки з ягід. Це дуже легко зробити за допомогою шпильки. Після цього перекладіть ягоди в миску. В іншій мисці змішайте цукор і кукурудзяний крохмаль. Замість нього ви можете використовувати картопляний крохмаль.

Дістаньте охолоджене тісто з морозильної камери. Перекладіть його на стіл, який заздалегідь потрібно присипати борошном. В результаті товщина тесту буде складати зразкове 3 міліметри. За допомогою спеціальної форми зробіть невеликі кружечки з тіста. Замість неї можна скористатися кухлем або склянкою.

У центр кожного кола викладіть спочатку суміш крохмалю і цукру. На неї покладіть кілька ягід вишні. Їх кількість може змінюватись в залежності від вашого бажання. Слідкуйте за тим, щоб сік ягід не потрапив на краю тесту. З-за цього під час варіння вареники можуть розклеїтися. Міцно скріпіть краю вареників. Викладіть їх на дошку, на відстані один від одного.

Наповнюємо каструлю водою. Поставте її на розігріту плиту. Коли вода закипить, додайте в неї трохи солі. Добре все розмішайте. Після цього викладайте відразу вареники у воду. Так вони не опустяться на дно каструлі і не пристане до нього. Постійно перемішуйте вареники зворотною стороною ложки. Так вареники не злипнуться. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь і варіть 5 хвилин.

Вареники потрібно відразу діставати з каструлі і перекладати на тарілки. Подавати це блюдо коштує гарячим. В мікрохвильової печі розтопити олію і змастіть їм кожен вареник. Прикрасити їх ви можете ягодами. Подавати вареники варто зі сметаною. Ароматне блюдо готове. Настав час спробувати, що у вас вийшло.

Вареники з вишнею Вареники з вишнею на кефірі Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з вишнею Тісто для вареників з вишнею, щоб не разваривалось Тісто для вареників на кефірі