Цим смачним і ніжним стравою, якщо у вас є час і бажання готувати, ви порадуєте в першу чергу своїх дітей, та й дорослі не відмовляться від такого десерту. Замішуємо тісто на молоці і без яєць, тоді воно виходить більш м’яким, не гумовим і вдало підходить для ніжної малиновою начинки. Борошно для тіста обов’язково просіюється. Замісити тісто можна руками, але з допомогою кухонних девайсів буде легше і для тесту потрібен відпочинок протягом 30 хвилин, тоді з ним буде легше працювати. Малина береться і свіжа та заморожена, але її треба присипати крохмалем, щоб не витікав сік з вареників.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Борошно – 0.5 кг
  • Молоко коров’яче – 340 мл
  • Сіль – 0.75 ст. л.
  • Малина – 1 л
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати вареники з малиною на молоці, спочатку відміряйте точну кількість борошна, молока і солі, як вказано в інструкції до хлібопічці.

Ці інгредієнти помістіть у відерце і увімкніть програму для замісу тіста. По закінченні програми вийміть тісто з відерця, прикрийте серветкою і залиште на 20-30 хвилин для відпочинку, щоб набухла клейковина борошна, тоді воно буде більш податливе в роботі.

Після закінчення цього часу можете приступати до формування вареників. Перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню і розкачати в лист товщиною до 7 мм.

Гуртки для вареників виріжете будь формою: чашкою або склянкою. Залишки тесту не викидайте і їх також розкачайте.

На кожен гурток тесту покладіть по кілька ягід свіжої малини, що залежить від їх розміру, і насипте по ½ ч. л. цукру.

Краї вареників акуратно, щоб не розчавити ніжну малину, пальцями щільно защипайте. Сформовані вареники викладіть в один шар на присипаній борошном обробній дошці. На цій стадії процесу вареники потрібно покласти в морозильну камеру.

У великій каструлі закип’ятіть чисту воду і додайте до неї трохи солі. У киплячу воду перекладіть сформовані вареники (в залежності від кількості вареники краще варити порційно) і варіть їх протягом 5-7 хвилин, обережно помішуючи, щоб не прилипали один до одного.

Готові вареники з малиною шумівкою перекладіть на порційні тарілки, обов’язково додайте вершкове масло і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Вареники Тісто для вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на молоці