З простим рецептом маринування вовнянок справляться навіть новачки в грибних заготовках. Закуска виходить ароматною і приємною на смак, вона зможе доповнити багато гарячі страви.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Волнушки – 2 кг
  • Вода – 3 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2,5 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

Рецепт вовнянок маринованих гарячим способом простий у приготуванні! Вовнянки перебираємо, очищаємо, ретельно промиваємо і відварюємо в гарячій підсоленій воді 20 хвилин. Після чого відкидаємо гриби на друшляк.

Тепер приготуємо маринад. Кип’ятимо воду, в неї додаємо сіль, перець, цукор і лавровий лист.

У киплячий маринад викладаємо підготовлені гриби. Варимо їх 15 хвилин. По готовності вливаємо оцет і знімаємо з вогню.

Гриби з маринадом переливаємо в стерилізовані банки. Закриваємо кришкою і відправляємо на зберігання. Готово!

Вовнянки гарячим способом на зиму Гриби на зиму Мариновані вовнянки