З простим рецептом маринування вовнянок справляться навіть новачки в грибних заготовках. Закуска виходить ароматною і приємною на смак, вона зможе доповнити багато гарячі страви.
Інгредієнти: на 2 л.
- Волнушки – 2 кг
- Вода – 3 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2,5 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
Процес приготування:
Рецепт вовнянок маринованих гарячим способом простий у приготуванні! Вовнянки перебираємо, очищаємо, ретельно промиваємо і відварюємо в гарячій підсоленій воді 20 хвилин. Після чого відкидаємо гриби на друшляк.
Тепер приготуємо маринад. Кип’ятимо воду, в неї додаємо сіль, перець, цукор і лавровий лист.
У киплячий маринад викладаємо підготовлені гриби. Варимо їх 15 хвилин. По готовності вливаємо оцет і знімаємо з вогню.
Гриби з маринадом переливаємо в стерилізовані банки. Закриваємо кришкою і відправляємо на зберігання. Готово!
Вовнянки гарячим способом на зиму Гриби на зиму Мариновані вовнянки