З вишневою шарлотки, приготована за цим рецептом, впорається навіть починаюча господиня. Простий рецепт, доступні інгредієнти – в результаті виходить чудова за смаком шарлотка з вишнею. Чекаєте гостей і не знаєте, чим їх здивувати? Приготуйте вишневу шарлотку! Аромат і смак вишневого десерту зможуть підкорити будь-якого!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вишня – 500 гр.
  • Яйце – 4 – 5 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати вишневу шарлотку в духовці? Відокремте жовтки від білків. Білки поставте на годину в холодильник.

Збийте жовтки з цукром і ванільним цукром.

Охолоджені білки збийте за допомогою міксера в стійку піну.

З’єднуємо збиті з цукром жовтки з білками. Вводимо в отриману масу просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Збиваємо всі інгредієнти на невеликій швидкості до утворення однорідного тіста.

Для цієї випічки можна використовувати як свіжу, так і заморожену вишню. Якщо вишня заморожена, то розморозьте її і злийте утворилася рідина. Якщо ягоди свіжі, промийте їх і видаліть кісточки.

Форму для випічки застелити спеціальним папером, залийте тісто, на його поверхні розподіліть ягоди. Поставте форму з тістом в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Готову випічку остудіть, присипте цукровою пудрою. Розріжте вишневу шарлотку на порційні шматочки і пригощайтеся!

Приємного вам чаювання!

ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з вишнею Шарлотка з замороженими ягодами