З вишневою шарлотки, приготована за цим рецептом, впорається навіть починаюча господиня. Простий рецепт, доступні інгредієнти – в результаті виходить чудова за смаком шарлотка з вишнею. Чекаєте гостей і не знаєте, чим їх здивувати? Приготуйте вишневу шарлотку! Аромат і смак вишневого десерту зможуть підкорити будь-якого!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вишня – 500 гр.
- Яйце – 4 – 5 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати вишневу шарлотку в духовці? Відокремте жовтки від білків. Білки поставте на годину в холодильник.
Збийте жовтки з цукром і ванільним цукром.
Охолоджені білки збийте за допомогою міксера в стійку піну.
З’єднуємо збиті з цукром жовтки з білками. Вводимо в отриману масу просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Збиваємо всі інгредієнти на невеликій швидкості до утворення однорідного тіста.
Для цієї випічки можна використовувати як свіжу, так і заморожену вишню. Якщо вишня заморожена, то розморозьте її і злийте утворилася рідина. Якщо ягоди свіжі, промийте їх і видаліть кісточки.
Форму для випічки застелити спеціальним папером, залийте тісто, на його поверхні розподіліть ягоди. Поставте форму з тістом в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Готову випічку остудіть, присипте цукровою пудрою. Розріжте вишневу шарлотку на порційні шматочки і пригощайтеся!
Приємного вам чаювання!
ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з вишнею Шарлотка з замороженими ягодами