Це рецепт самого простого, але дуже смачного десерту. Приготувавши його, ви зможете насолодитися насиченим ароматом вишні і ніжним тістом. Спробувавши дане блюдо, ви відразу згадаєте безтурботне дитинство. Після цього ви точно не зможете відірватися від нього і з’їсте все до останнього шматочка.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 650 гр.
  • Для начинки: –
  • Вишня – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати вишневі вареники з тестом на кефірі просто! Заздалегідь підготуйте всі необхідні продукти. Борошно просіваємо кілька разів. Таким чином ми прибираємо з неї сміття, а сама борошно збагачується киснем. Пересипаємо її в глибоку тарілку. Додаємо до неї 70 грам цукру і розмішуємо. Наступними інгредієнтами стають половина чайної ложки солі і одна чайна ложка соди. Ще раз перемішуємо суху суміш, рівномірно розподіляючи соду.

Куряче яйце розбиваємо. Відокремлюємо жовток від білка. Для тесту нам знадобиться тільки жовток. Білок ви можете використовувати для іншої страви. Після цього наливають у тарілку кефір і починаємо замішувати тісто. Робіть це ложкою або віночком. Руками сформуйте з тіста грудку. Перекладаємо його в пакет і переміщаємо в морозильну камеру на 20-30 хвилин. Тісто обов’язково повинно постояти, щоб воно було м’яким і не прилипало до рук.

Приступаємо до підготовки начинки. В окрему миску насипаємо цукор і крохмаль. Добре розмішуємо отриману суміш. Крохмаль не дозволить соку ягоди випливати з вареників. Для вареників краще всього використовувати вишню темних сортів. Вишню заздалегідь промийте під холодною водою. Бажано зробити це кілька разів. Кісточки з вишні можете дістати з допомогою шпильки або спеціального приладу. Проте в обох випадках доведеться витратити велику кількість часу на цей процес. Додайте до ягід вишні суміш з цукру і крохмалю. Добре перемішайте начинку.

На робочу поверхню необхідно насипати невелику кількість борошна. Дістаємо тісто їх морозильної камери і викладаємо його на борошно. Починаємо розгортати тісто з допомогою качалки. В результаті у вас повинна вийти коржик. Її товщина повинна становити 2-3 міліметра. За допомогою склянки з гострими краями або спеціальної форми робимо заготовки для вареників. Викладайте їх на борошно на невеликій відстані один від одного. Бажано накрити заготовки харчовою плівкою або рушником, щоб вони не засохли.

У центр кожного кола викладаємо чайну ложку начинки із вишень, цукру і крохмалю. Кладіть її так, щоб вареник не порвався. Скріплювати краї вареників потрібно акуратно. Слідкуйте за тим, щоб на них не потрапив сік вишні. Тоді вареники можуть розклеїтися. Викладіть вареники на борошно.

Наповнюємо каструлю невеликою кількістю води. Перемістіть її на плиту і доведіть воду до кипіння. Після цього додайте в неї трохи солі і добре розмішайте. Викладіть в неї потрібну для вас кількість вареників. Зайві вареники ви можете покласти на дерев’яну дошку і відправити в холодильник до наступного приготування. Акуратно перемішувати воду зворотною стороною ложки. Так вони не прилипнуть один до одного. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь і продовжуйте варити вареники протягом 5 хвилин. Коли вони будуть готові, перекладіть їх у друшляк, щоб з них стекла зайва рідина.

Вареники подавайте зі сметаною або вашим улюбленим варенням. Є дане блюдо коштує гарячим. Так ви точно зможете насладить його насиченим смаком. За невелику кількість часу ви отримуєте повноцінний обід або вечерю, яку ви точно захочете приготувати ще раз. Сідайте за стіл і насолоджуйтеся його смаком.

Вареники Вареники з вишнею Вареники з замороженої вишнею Вареники на кефірі Тісто для вареників на кефірі