Якщо попередні спроби приготувати це блюдо не увінчалися успіхом, зверніть увагу на цей рецепт. Завдяки йому ви точно зможете добитися хорошого результату і спробувати соковите і ароматне блюдо. Всього година вашого вільного часу, і воно готове.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 250 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 150 мл
  • Для начинки: –
  • Вишня – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареників з вишнею, щоб не розварювалися? Перед приготуванням тесту ми просіваємо борошно. Так вона збагатиться киснем, а тісто в результаті вийде м’яким і повітряним. Додаємо до борошна сіль. Добре розмішуємо суху суміш. Налийте до неї олію і ще раз все перемішайте. Якщо вам не вистачає борошна одного виду, ви можете змішати кілька. Наприклад, пшеничну і гречану муку.

Налийте воду в каструлю і перенесіть її на вогонь. Коли вода закипить, перелийте її в склянку. Поступово починайте додавати окріп до борошна. Після кожного додавання добре перемішуйте тісто ложкою. Після цього починайте місити тісто руками. Якщо воно буде сильно прилипати до рук, додайте ще трохи борошна. Постарайтеся не переборщити з її кількістю. Сформуйте з тіста круг. Перенесіть його в пакет або оберніть харчовою плівкою. Залиште тісто в холодильнику на 15 хвилин.

Приступаємо до приготування начинки. Використовуйте вишню темних сортів. Промийте ягоди. Викладіть їх на рушник, який вбере в себе зайву вологу. Тепер нам необхідно видалити з ягід кісточки. Скористайтеся спеціальним пристосування або звичайною шпилькою. В окремій ємності змішайте цукор і кукурудзяний крохмаль. Крохмаль не дасть соку вишні випливати з вареників.

Дістаньте тісто з холодильника. Перекладіть його на дерев’яну дошку. Розкачайте його і сформуйте довгу ковбаску. Наріжте її на невеликі шматочки. Розкачайте кожен шматочок. В результаті у вас вийде невеликі кружечки. Вони не повинні бути однакового розміру. Не переживайте, якщо ваші гуртки не вийшли ідеально рівними. У процесі ліплення вони виправляться.

кожен кружок викладаємо трохи суміші цукру і крохмалю. На неї поміщаємо кілька ягід вишні. Якщо ви використовуєте кислу ягоду, збільште кількість цукру. Починаємо ліпити вареники. З’єднайте їх краю і щільно притисніть пальцями. За бажанням ви можете зробити по краях вареників кіски. Щоб вони не зварилися під час приготування, стежте за тим, чи не потрапляє на краю тесту сік вишень.

Для приготування вареників наповнюємо каструлю холодною водою. Ставимо її на плиту і чекаємо, коли вода почне кипіти. Додайте трохи солі і добре розмішайте. Вона зробить смак начинки більш насиченим. За бажанням ви можете додати у воду трохи рослинного масла. Ще раз розмішайте воду і швидко опустіть у неї вареники. Так вони не опустяться на дно каструлі. Під час приготування постійно перемішуйте вареники зворотною стороною ложки. Так вони не пристане ні один до одного, ні до каструлі. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь. Готові вареники перекладіть в друшляк, щоб з них стікала зайва рідина.

Порційно розкладіть вареники на тарілки. Подавати їх потрібно зі свіжою сметаною. Якщо у вас залишився сік вишні, полийте їм вареники. Ви можете приготувати для них соус із звичайного варення і сметани. Такі вареники точно не розваряться в процесі приготування. В результаті ви отримаєте дуже ситний вечеря. Приємного апетиту!

Вареники Вареники з вишнею Вареники з замороженої вишнею Заварне тісто для вареників на окропі Пісне тісто для вареників Тісто для вареників на воді