Вишневий джем – нереально смачне ласощі! За даним рецептом цукровий пісок додається практично в самому кінці, завдяки цьому вишня збереже свій натуральний аромат, колір і смак. Такий вишневий джем може доповнювати не тільки сімейне чаювання, але і використовуватися у випічці. Просто, смачно і натурально!
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
Процес приготування:
Готувати вишневий джем без кісточок на зиму просто! Вишню слід перебрати від гілочок і промити.
Далі необхідно видалити кісточки з вишні. Можна використовувати для цього спеціальну машинку, можна шпильку, ніж і інші пристосування.
Ягоди перекладаємо в каструлю, ставимо на вогонь і проварюємо протягом 30-60 хвилин. Після цього вишню необхідно остудити (це займе приблизно 4 години).
Остиглі ягоди перебиваємо в однорідну масу заглибним блендером. Подрібнену вишню ставимо на вогонь і проварюємо протягом 30-60 хвилин. Після другої варіння знову необхідно остудити ягідну масу. Після цього варимо вишневу суміш приблизно 15-20 хвилин, потім знову остуджуємо. Після третьої варіння джем вже почне загусати.
Додаємо до вишні цукровий пісок, перемішуємо, ставимо на вогонь і проварюємо протягом 30 хвилин.
Готовий джем розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками. Остуджуємо вишневе ласощі при кімнатній температурі.
Вишневий джем на зиму готовий!
Приємного вам апетиту!
Варення з вишні Варення з вишні без кісточок Джем з вишні Джеми