Вишневий джем – нереально смачне ласощі! За даним рецептом цукровий пісок додається практично в самому кінці, завдяки цьому вишня збереже свій натуральний аромат, колір і смак. Такий вишневий джем може доповнювати не тільки сімейне чаювання, але і використовуватися у випічці. Просто, смачно і натурально!


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.

Процес приготування:

Готувати вишневий джем без кісточок на зиму просто! Вишню слід перебрати від гілочок і промити.

Далі необхідно видалити кісточки з вишні. Можна використовувати для цього спеціальну машинку, можна шпильку, ніж і інші пристосування.

Ягоди перекладаємо в каструлю, ставимо на вогонь і проварюємо протягом 30-60 хвилин. Після цього вишню необхідно остудити (це займе приблизно 4 години).

Остиглі ягоди перебиваємо в однорідну масу заглибним блендером. Подрібнену вишню ставимо на вогонь і проварюємо протягом 30-60 хвилин. Після другої варіння знову необхідно остудити ягідну масу. Після цього варимо вишневу суміш приблизно 15-20 хвилин, потім знову остуджуємо. Після третьої варіння джем вже почне загусати.

Додаємо до вишні цукровий пісок, перемішуємо, ставимо на вогонь і проварюємо протягом 30 хвилин.

Готовий джем розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками. Остуджуємо вишневе ласощі при кімнатній температурі.

Вишневий джем на зиму готовий!

Приємного вам апетиту!

Варення з вишні Варення з вишні без кісточок Джем з вишні Джеми