Вишневий конфітюр – дуже смачний і самостійний десерт до домашнього чаювання. Такий конфітюр ідеально підходить для тостів і бутербродів на додаток до ранкового чаю. Даний рецепт приготування конфітюру з використанням агар-агару і без тривалої термічної обробки робить вишневе ласощі по-справжньому корисним!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Вишня – 1 кг
- Агар-агар – 10 гр.
- Вишневий сік – 100 мл
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати вишневий конфітюр з агар-агаром. Вишню необхідно перебрати, видаляючи пошкоджені ягоди і листя. Після цього вишню промиваємо під проточною водою.
Видаляємо з усіх ягід кісточки. Вишневий сік, що виділився в процесі видалення кісточок, злийте в окрему ємність.
Половину від загальної кількості вишні необхідно подрібнити за допомогою блендера. Невелику частину подрібнених ягід (100 г) поки відкладіть в сторону.
В підходящу каструлю викладаємо вишню без кісточок, подрібнені ягоди і цукровий пісок.
Все перемішуємо. Ставимо каструлю з вмістом на вогонь і доводимо до кипіння.
Підготуємо загусник. Заміряйте обсяг отриманого вишневого соку. Якщо він не досягає 100 мл, то розбавте його водою таким чином, щоб в результаті вийшло 100 мл рідини.
Вливаємо отриману рідину в ємність з рештою подрібненими ягодами, додаємо сюди ж агар-агар.
Перемішуємо ягідну суміш, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і потім проварюємо пару хвилин. Ягідна маса стане густою.
Після цього переливаємо загусник в ємність з киплячими ягодами, ретельно все перемішуємо і тримаємо на вогні ще 5 хвилин з моменту закипання.
Гарячий вишневий конфітюр розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришками.
Такий конфітюр може зберігатися в холодильнику, так і при кімнатній температурі.
Приємного вам чаювання!
Варення з вишні Варення з вишні без цукру на зиму Варення-желе з вишні з агар-агаром Вишня на зиму