Вишневий конфітюр – дуже смачний і самостійний десерт до домашнього чаювання. Такий конфітюр ідеально підходить для тостів і бутербродів на додаток до ранкового чаю. Даний рецепт приготування конфітюру з використанням агар-агару і без тривалої термічної обробки робить вишневе ласощі по-справжньому корисним!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Агар-агар – 10 гр.
  • Вишневий сік – 100 мл
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати вишневий конфітюр з агар-агаром. Вишню необхідно перебрати, видаляючи пошкоджені ягоди і листя. Після цього вишню промиваємо під проточною водою.

Видаляємо з усіх ягід кісточки. Вишневий сік, що виділився в процесі видалення кісточок, злийте в окрему ємність.

Половину від загальної кількості вишні необхідно подрібнити за допомогою блендера. Невелику частину подрібнених ягід (100 г) поки відкладіть в сторону.

В підходящу каструлю викладаємо вишню без кісточок, подрібнені ягоди і цукровий пісок.

Все перемішуємо. Ставимо каструлю з вмістом на вогонь і доводимо до кипіння.

Підготуємо загусник. Заміряйте обсяг отриманого вишневого соку. Якщо він не досягає 100 мл, то розбавте його водою таким чином, щоб в результаті вийшло 100 мл рідини.

Вливаємо отриману рідину в ємність з рештою подрібненими ягодами, додаємо сюди ж агар-агар.

Перемішуємо ягідну суміш, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і потім проварюємо пару хвилин. Ягідна маса стане густою.

Після цього переливаємо загусник в ємність з киплячими ягодами, ретельно все перемішуємо і тримаємо на вогні ще 5 хвилин з моменту закипання.

Гарячий вишневий конфітюр розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришками.

Такий конфітюр може зберігатися в холодильнику, так і при кімнатній температурі.

Приємного вам чаювання!

Варення з вишні Варення з вишні без цукру на зиму Варення-желе з вишні з агар-агаром Вишня на зиму