Абрикосовий компот з додаванням кислої вишні – це освіжаючий напій, який чудово вгамовує спрагу. Всі інгредієнти можна зібрати у власному саду, відповідно, у складі, не буде жодного консерванту, на відміну від покупних газованої води.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 6 – 8 шт.
  • Вишня – 200 – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 250 – 300 гр.
  • Вода питна – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з абрикосів та вишні на 3-літрову банку на зиму. Готуємо основні продукти: отсортировываем тільки стиглі щільні абрикоси, вишні перебираємо і залишаємо лише ті ягоди, на яких немає слідів пошкоджень і паразитів.

Вишню ретельно промиваємо, видаляємо гілочки, а кісточки залишаємо. Викладаємо на тканину або паперові рушники, щоб ягоди обсохнули.

Абрикоси розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки.

Банки споліскуємо содовим розчином, обдаємо окропом і протираємо насухо. Потім наповнюємо тару на 1/3 підготовленими фруктами.

В каструлі або чайнику кип’ятимо близько 3 літрів води і заливаємо банки, зверху прикривши кришкою. Залишаємо прогріватися на 30-35 хвилин.

Через півгодини, розчин повертаємо в посуд і знову доводимо до кипіння, але в цей раз додаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення кристалів.

Відразу після закипання повертаємо сироп у банки і залишаємо на 20-25 хвилин. Бажано прикрити скляну тару рушником.

Потім кип’ятимо цукрову заливку в останній, третій раз. Доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню.

Одразу ж заливаємо наповнені банки і закатуємо за допомогою спеціальної машинки.

Готовий компот залишаємо остигати мінімум на добу. Для перевірки герметичності рекомендується ставити банки на кришки і прикривати ковдрою, для поступового охолодження.

Абрикоси на зиму Вишня на зиму Компот з абрикосів з вишнею на зиму Компот з вишні Компот з вишні без кісточок Компот з вишні на зиму Компоти