Якщо ви заготовлює на зиму про запас яблучний сік, з яблучних залишків після процедури можна приготувати смачне густе повидло в духовці. Запікати його потрібно досить довго, близько 2 годин, однак результат того вартий.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Яблучне пюре – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати яблучне повидло в духовці, необхідно зібрати залишки яблучного жмиху, який залишився після приготування соку.

Перетерти яблучну масу через сито з дрібними отворами в товстостінну каструлю без ручок або казан.

Виходить яблучне пюре. Сухий макуха потрібно викинути.

Відміряти необхідну кількість пюре.

Всипати до нього цукровий пісок. Якщо яблука досить кислі, повидло може зажадати більше цукру.

Ретельно перемішати масу.

Духовку нагріти до максимальної температури. Казан накрити кришкою і поставити до духовку. Коли маса закипить, температуру знизити до 100-130 градусів і протягом 2 годин варити повидло. За цей час необхідно кілька раз відкрити духовку і перемішати вміст казана.

Перевірити готовність повидла, налив пару крапель в холодне блюдце: вона не повинна розтікатися.

Розкласти яблучне повидло по стерильним банкам і дати охолонути.

Капронові кришки прокип’ятити і закрити ними охолоджені банки.

Прибрати ласощі на зберігання в підвал. Подавати до дріжджовим оладок, млинців і сирників.

Приємного аппетита!

Повидло