Яблука містять дуже багато пектину, завдяки чому з них можна готувати не тільки варення та компоти, а безліч солодощів – і зефір і мармелад. По цьому рецепту ви зможете зробити мармеладное щільне повидло, яке рівним насиченим шаром лягає на будь-які хлібобулочні вироби.
Інгредієнти: на 2 л.
- Яблука – 3 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати яблучне повидло як мармелад. Для початку візьміть свіжі яблука і розріжте кожне яблуко на чотири частини, видаляють серцевину і все пом’яті місця.
В результаті ви отримаєте яблучні шматки без плодоніжок і серцевин. Яблука потрібно буде пропекти перед варінням повидла, щоб вони розм’якшилися.
Яблука щільно розкладіть на деку і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на двадцять хвилин.
Коли належний час пройде, перекладіть яблука в каструлю або миску і за допомогою заглибного блендера подрібніть їх. Можете використовувати кухонний комбайн або діяти будь-яким звичним для вас способом.
Далі потрібно протерти яблучну масу через сито, в якому залишаться шкурки. Саме пюре стане гладким і однорідним, як дитяче пюре в баночках.
В каструлю з яблучним пюре додайте цукровий пісок, добре перемішайте і поставте ємність на вогонь. Варити це повидло вам доведеться досить довго, від години до півтори години.
Постійно помішуючи, варити повидло до загустіння. Паралельно з цим можете в духовці простерилізувати чисті банки. Вони простерилизуются за десять хвилин при температурі 100 градусів.
Готове густе мармеладное повидло ще гарячим розкладіть по стерильним банкам і підготуйте кришки – промийте і прокип’ятіть їх. Закрийте повидло закаточной машинкою чи гвинтовими кришками.
Готове повидло остудіть догори дном, а потім приберіть на зберігання в підвал або комору. Термін зберігання заготовки – не більше двох років.
Повидло Повидло з яблук