Цей сорт яблук сам по собі досить солодкий і володіє насиченим смаком, тому пюре з нього можна робити і зовсім без підсолоджувачів. Але якщо ви хочете отримати солодкий десерт, то можете скористатися медом або згущеним молоком.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Яблука – 3 кг
  • Вода – 250 мл
  • Молоко згущене – 380 гр.

Процес приготування:

Готувати яблучне пюре з антонівки без цукру просто! Промийте яблука під проточною водою і обсушити їх рушником. Очистіть плоди від шкірки і огляньте на наявність темних плям. При необхідності, акуратно виріжте зіпсовані частини, а м’якоть наріжте довільними шматочками середнього розміру і складіть в каструлю.

Залийте яблука водою і приберіть на середній вогонь. Доведіть рідину до кипіння і варіть до тих пір, поки яблука повністю не розм’якшуватися. В середньому це займає близько 20-30 хвилин. Потім приберіть каструлю з вогню і з допомогою заглибного блендера подрібніть разварившиеся яблука до отримання гладкого і однорідного пюре.

В отриману масу додайте згущене молоко і перемішайте до однорідності. Якщо хочете зберегти яскравий яблучний смак, а не розбавляти його вершковим, то можете додати в якості підсолоджувача мед.

Каструлю з пюре поверніть на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Зменшіть нагрів до мінімального і варіть 5-7 хвилин, поки пюре не почне трохи густіти.

Банки і кришки попередньо стерилізуйте найбільш зручним для вас способом. Розкладіть пюре в ємності, загорніть під ключ або щільно закрутіть гвинтовими кришками, складіть на рушник дном вгору. Укутайте банки рушником або ковдрою і залиште до повного охолодження, потім приберіть на зберігання в темне і прохолодне місце.

Смачного!

Новости