Яблучне пюре багате вітамінами, і після закачування його можна буде не тільки як самостійне блюдо, але і як джем або повидло.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Яблука – 4 – 5 кг
- Цукор-пісок – 250 – 300 гр.
- Яблучний сік – 500 мл
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування яблучного пюре з антонівки в домашніх умовах на зиму? Промийте яблука під проточною водою і обсушити їх рушником. Розріжте навпіл і за допомогою ложки або ножа виріжте жорстку серцевину з насінням. М’якоть наріжте шматочками і покладіть в каструлю з товстим дном.
Залийте яблука соком і поставте на середній вогонь. За бажанням сік можна замінити простою водою. Лимонну кислоту перемішайте з цукром і додати в каструлю.
Перемішайте всі інгредієнти і доведіть рідину до кипіння. Варіть до тих пір, поки яблука візуально не стануть нагадувати пюре. Регулярно помішуйте їх, щоб цукор розчинявся і не пригорав.
Коли яблука досить розварилися, зніміть каструлю з вогню і подрібніть за допомогою блендера до стану гладкого однорідного пюре.
Каструлю з пюре знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння і майже відразу ж зніміть.
Банки для закаток і кришки необхідно попередньо простерилізувати, а також дати їм час підсохнути і охолонути. Розподіліть яблучне пюре по тарі, в якій ви будете її зберігати, і щільно закрийте кришкою. Складіть банки догори дном, укутайте щільним рушником і залиште до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Новости