Згущене молоко робить пюре більш ніжним вершковим, тому таке пюре можна вживати як десерт з чаєм або використовувати як начинку для пирогів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Яблука – 2,5 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Молоко згущене – 190 – 200 гр.
- Вода – 125 мл
Процес приготування:
Як приготувати яблучне пюре з антонівки зі згущеним молоком на зиму? Яблука промийте під проточною водою і обсушіть рушником. Перевірте, щоб не було зіпсованих місць на плодах, і при необхідності акуратно виріжте ножем.
Очистіть яблука від шкірки, виріжте жорстку серцевину з насінням і наріжте м’якоть часточками. Складіть часточки в каструлю, додайте цукор, залийте водою і поставте на середній вогонь. Доведіть рідину до кипіння і варіть протягом 20-30 хвилин, періодично помішуючи, поки яблука не розм’якшуватися.
Коли яблука зваряться, зніміть їх з плити і подрібніть за допомогою блендера до отримання однорідного пюре. Перемішайте його пару разів ложкою, щоб переконатися, що великі шматки не забилися у кутах.
Додайте в пюре згущене молоко і перемішайте до однорідності. На цьому етапі спробуйте блюдо і при необхідності відрегулюйте кількість цукру.
Розкладіть пюре з попередньо стерилізованим банкам і щільно закрийте кришкою. Складіть закачування дном вгору або складіть на бік, укутайте рушником і залиште до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Новости