Кориця надає яблучного пюре зовсім інший настрій. Пюре стає ароматним, характерним пряним і набуває інший присмак. До сиру, сирників, вареників, млинців, солодких каш – скрізь воно доведеться до речі.
Інгредієнти: на 1.8 л.
- Яблука (очищені) – 2 кг
- Вода – 150 мл
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
Процес приготування:
Готувати яблучне пюре з корицею на зиму легко! Яблука промиваємо, обсушуємо, вирізаємо насіння і нарізаємо м’якоть на шматки. Складаємо їх в каструлю.
Вливаємо воду, закриваємо кришкою, ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння, потім тушкуємо при помішуванні двадцять-двадцять п’ять хвилин до м’якості.
Розм’якшені яблука пробиваємо заглибним блендером до стану пюре.
Пюре доводимо до кипіння, додаємо цукор, перемішуємо.
Слідом додаємо корицю, перемішуємо. Кип’ятимо ще дві-три хвилини.
Готове пюре розкладаємо по чистим і сухим, попередньо простерилизованным банкам. Закручуємо пюре чистими сухими стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути і прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Новости