Дане пюре готується без цукру або підсолоджувачів. Солодкість страви надають правильно підібрані сорти яблук і гарбуза, а також родзинки.


Інгредієнти: на 0.2 л.

  • Яблука – 1 шт.
  • Гарбуз – 150 гр.
  • Ізюм – 40 гр.

Процес приготування:

Як приготувати яблучно-гарбузове пюре без цукру в домашніх умовах на зиму? Намагайтеся, для приготування пюре, вибирати гарбуз з сірої шкіркою, у неї більш яскравий смак і аромат. Промийте її під проточною водою, очистіть від шкірки і розрізати навпіл. Ложкою вичистити нутрощі із насінням і наріжте м’якоть невеликими кубиками або часточками.

Яблука також необхідно промити, очистити від шкірки і вирізати жорстку серцевину. Наріжте шматочками приблизно того ж розміру, що і гарбуз. Викладіть все на решітку пароварки.

Родзинки попередньо замочити в окропі на 5-7 хвилин. Потім злегка відіжміть його, підсушіть з допомогою рушники і викладіть на решітку пароварки до решти інгредієнтів.

Виставте таймер пароварки на 20 хвилин. На цьому етапі необхідно орієнтуватися на ступінь готовності гарбуза, так як це самий щільний інгредієнт. Якщо через 20 хвилин вона всередині ще жорсткувата, залиште її в пароварці ще на 5-10 хвилин.

Перекладіть готові продукти в миску і товкачкою подрібніть їх до стану пюре. Якщо хочете, щоб консистенція вийшла більш м’якою, однорідною і без великих грудочок, то скористайтеся блендером або комбайном.

Готове пюре розкладіть попередньо пастеризованим банкам і закатайте під ключ або щільно закрийте гвинтовими кришками. Складіть банки дном вгору або складіть на бік, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження, потім приберіть на зберігання в темне і прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Новости