Ароматний і корисний яблучно-морквяний сік легко приготувати в соковарці. Це заощадить ваші сили на кухні, також домашній напій можна заготовити для зимового зберігання.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Морква – 0,8 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування яблучно-морквяного соку в соковарці на зиму? Промиваємо яблука і нарізаємо їх на шматочки невеликого розміру, виймаємо кісточки.

Миємо та очищаємо від шкірки моркву. Сам плід нарізаємо тонкими кружечками.

В нижню частину соковарки вливаємо воду і чекаємо її нагрівання. У верхню частину, на друшляк, кладемо яблука, потім цукор і моркву. Чергуємо шари.

Соковарку залишаємо на вогні і чекаємо появи соку. На це піде приблизно 30-40 хвилин. Під шланг заздалегідь встановлюємо каструлю, куди і буде надходити готовий напій.

Після завершення сік відразу можна переливати в стерилізовану банку і закривати кришкою. Але якщо ви хочете зробити напій якнайсолодше, то можна додатково додати цукор, прокип’ятити в каструлі і тільки потім заготовляти.

Яблучний сік на зиму