Яблучний сік, приготований в домашніх умовах – це смачний, натуральний і в міру солодкий напій, що складається з натуральних інгредієнтів. Приготування соку в невеликій кількості не займає велику кількість часу. Самий трудомісткий процес – підготувати яблука. Далі ми пропускаємо їх через соковижималку, збираємо піну і розігріваємо сік на плиті. Ми не піддаємо сік тривалому процесу стерилізації, лише нагріваємо його до 90-95 градусів, щоб розчинився цукор, після чого розливаємо по пляшках і закатуємо.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 6 кг
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати яблучний сік через соковижималку без стерилізації на зиму? Для соку ми будемо використовувати соковиті сорти літніх яблук. Промиваємо яблука під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо, щоб яблука просохли від води. Потім яблука розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і серцевину і розрізаємо ще раз навпіл, щоб шматочки яблук поміщалися в отвір соковижималки.

Підготовлені яблука пропускаємо через соковижималку.

Переливаємо сік з контейнера в глибоку емальовану миску і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб зверху зібралася вся піна.

Утворену піну збираємо за допомогою ситечка і ставимо сік на повільний вогонь.

Знімаємо пробу з соку і додаємо цукор на ваш смак. Перемішуємо дерев’яною ложкою і нагріваємо сік, періодично помішуючи, щоб розчинився цукор, до 90-95 градусів, не даючи йому закипіти.

Готовий гарячий сік розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам, щільно укупориваем прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном, перевіряємо герметичність і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо сік на зберігання в темне прохолодне місце.

Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму Яблучний сік через соковижималку