Смачний домашній сік з м’якоттю – це джерело вітамінів, які так необхідні нам у зимовий період для підтримки імунітету. Смачний, в міру солодкий, приготований з натуральних інгредієнтів, він стане вашим улюбленим напоєм, вдало замінивши на столі магазинні соки і напої. При заготівлі соку по-нашому рецептом ми не використовуємо цукор – цілком достатньо солодощі яблук. Трохи лимонної кислоти, яку ми додаємо в процесі приготування, послужить консервантом, щоб сік зберігався тривалий час.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Яблука – 7 кг
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати яблучний сік без цукру з м’якоттю на зиму? Для приготування соку ми будемо використовувати смачний і стиглий сорт яблук Білий налив. Яблука відбираємо тільки хорошої якості. Промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонне рушник. Після того, як яблука обсохнуть від води, розрізаємо вздовж навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння і нарізаємо їх дрібними кубиками, щоб отримати смачний сік насичений.
В глибоку каструлю кладемо нарізані яблука і до країв заливаємо їх водою. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо яблука на середньому вогні протягом 10 хвилин і знімаємо з вогню. Залишаємо яблука при кімнатній температурі, щоб вони трохи охололи.
Потім охолоджені яблука протираємо через сито, щоб вийшла однорідна за консистенцією ніжна маса. Знову викладаємо яблучний сік в каструлю, ставимо на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Додаємо в сік, лимонну кислоту, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Готовий гарячий сік з м’якоттю розливаємо по стерилізованим банкам, щільно укупориваем прокип’яченими кришками і перевертаємо банки догори дном. Вкриваємо банки пледом і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо банки з соком на зберігання в темне прохолодне місце.
Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму