Солодка морква відмінно поєднується з легкої яблучної кислинкою. За допомогою соковижималки з плодів можна приготувати ароматний і корисний домашній напій, який можна зберігати цілий рік.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування яблучного соку з морквою через соковижималку на зиму? Яблука вибираємо міцні, але при цьому зрілі і соковиті всередині. Далі плоди моєму під водою, розрізаємо, позбавляє від насіння і відправляємо в соковижималку.

Окремо займемося морквою. Моєму овочі, чистимо і також пропускаємо через соковижималку.

Яблучний і морквяний соки акуратно проціджуємо за допомогою звичайної марлі.

Підготовлені соки з’єднуємо в загальній каструлі, додаємо до них цукор, розмішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо.

Готовий яблучно-морквяний сік розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.

Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік через соковижималку