Яблучний сік на зиму швидше і легше приготувати в соковарці. Відсутність цукру зробить напій більш насиченим смаком і корисним.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Яблука – 5 кг

Процес приготування:

Приступимо до приготування яблучного соку в соковарці без цукру на зиму. Розглянемо конструкцію соковарки. Прилад складається з декількох ємностей. Одна – каструля для окропу, друга – для збору соку, третя – для закладки продуктів. З однієї частини йде трубочка, по якій будемо вливати сік в нашу банку.

Трилітрову банку ретельно промиваємо і стерилізуємо зручним способом. Можна поставити її шийкою вниз в каструлю з киплячою водою.

В каструлю для окропу вливаємо воду і вмикаємо нагрівання. Воду наливаємо не до самого кінця, щоб в процесі приготування вона не вихлюпувалася.

Промиваємо яблука і нарізаємо їх на часточки. Від кісточок позбавляємося. Таким чином нарізаємо всі плоди.

Викладаємо яблука в спеціальну ємність, коли вода в каструлі вже достатньо нагріється. Відразу викладаємо тільки частина фруктів.

Після того, як вони розваряться, і сік піде по трубочці, можна викладати інші плоди.

Стерилізовану банку заздалегідь встановлюємо під трубочку і очікуємо процесу приготування соку. Після того, як банку буде заповнена, її можна закривати кришкою.

Готовий яблучний сік остуджуємо і відправляємо на зберігання. Готово!

Яблучний сік без соковижималки Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму