Каша з ячної крупи досить корисна, так як багата вітамінами і мікроелементами. Вона недорога, добре розварюється і при варінні збільшуються в об’ємі в 3-4 рази. Таку кашу готуйте перед вживанням, так як вона при охолодженні стає дуже густою і щільною. За цим рецептом у вас каша вийде в’язка, і якщо хочете розсипчасту, то рідина додайте у співвідношенні 1:2.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ячна крупа – 1 склянка
  • Вода – 1.5 склянки
  • Молоко коров’яче – 2.5 склянки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати ячну кашу на молоці в каструлі на плиті. Склянкою або чашкою відміряйте вказане в рецепті кількість ячної крупи. Часто господині крупу промивають, але це важливо для розсипчастої каші. Для в’язкої каші ячку промивати не треба, а тільки перебрати, щоб не було дрібного сміття.

Для варіння каші візьміть каструлю з товстим дном. Закип’ятіть в ній потрібну кількість чистої води та тонким струменем насипте в окріп крупу. Крупа спочатку недовго вариться у воді, так як у молоці час варіння подовжується.

Крупу з водою ложкою перемішайте.

Поваріть кашу до часткового загустіння.

Коли каша загусне, налийте в каструлю молоко.

Потім насипте сіль і цукор і ще раз перемішайте.

Коли рідина повторно закипить, зменшіть вогонь до мінімального і варіть кашу під прикритою кришкою протягом 35-40 хвилин. Пам’ятайте, що дрібна крупа звариться швидше. Під час варіння каші періодично помішуйте, щоб не підгоріла.

В приготовлену кашу покладіть вершкове масло і добре перемішайте. Каша з маслом не так швидко стане густою.

Потім ячну кашу, зварену на молоці, розкладіть в порційні тарілки і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Ячна каша Ячна каша на 1 літр молока Ячна каша на воді і молоці Ячна каша на молоці Ячна каша на молоці у каструлі