Досвідчені господині можуть зварити розсипчасту ячну кашу на око, а ось початківцям набирати кулінарний досвід потрібно знати правильний розрахунок крупи і води і дотримуватися певних правил при приготуванні каші. Каша вариться у каструлі з товстим дном або казанку, крупа промивається і заливається гарячою водою, а вершкове масло кладуть в кашу в кінці готування.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ячна крупа – 2 склянки
  • Вода – 4 ст.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 6 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування розсипчастою ячної каші на воді на плиті? Ячну крупу промийте холодною водою і перекладіть її в казанок або каструлю з товстим дном.

Закип’ятіть в чайнику потрібну кількість чистої води. Потім залийте окропом промиту крупу.

Кашу поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім вогонь зменшіть і поваріть кашу протягом 10 хвилин. За цей час каша загусне.

В загуслу кашу налийте рослинне масло. Казанок накрийте кришкою і поваріть кашу ще 15 хвилин. Під час варіння каші не перемішуйте.

Після закінчення цього часу розсипчаста ячна каша буде готова. Її залиште на кілька хвилин під закритою кришкою, потім ложкою перемішайте.

Приготовлену кашу подайте до столу або самостійним блюдом, або на гарнір до риби, адже каша у нас пісна.

Приємного апетиту!

Каші Розсипчаста ячна каша на воді в каструлі Ячна каша Ячна каша на воді на плиті