Всі знають, що каша дуже корисна для здоров’я, але в даний час готують її дуже рідко. Варять гречану та рисову каші, а про ячну зовсім забули. Ячна каша з хорошою тушонкою може бути у вас швидким, смачним і дуже ситним обідом. І найголовніше – всі продукти натуральні і без хімічних добавок.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ячна крупа – 1 склянка
  • Тушонка яловича – 1 банка
  • Вода – 2.5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Моркву – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування ячної каші з тушонкою. Ячну крупу насипте в миску і кілька разів промийте холодною водою, щоб видалити лушпиння і дрібне сміття.

В каструлі для варіння каші закип’ятіть вказане в рецепті кількість чистої води. Щоб каша вийшла густий і розсипчастою, співвідношення води і крупи беріть 2,5:1.

закипілу воду пересипте промиту крупу, посоліть і варіть на маленькому вогні протягом 20 хвилин. За цей час каша стане густою.

Відкрийте банку з якісною тушонкою і вмістом не менш 60% м’яса.

тушковане м’ясо разом з соусом перекладіть в зварену кашу і добре перемішайте.

За бажанням можна додати в кашу обсмажені цибулю і моркву.

Каструлю з кашею закрийте кришкою і залиште мінімум на 10 хвилин для настоювання.

Приготовану ячну кашу з тушонкою перекладіть в порційні тарілки і подайте до обіду. Таку кашу бажано з’їсти свіжої, так як після розігрівання вона втратить свій смак.

Приємного апетиту!

Розсипчаста ячна каша на воді в каструлі Ячна каша Ячна каша на воді на плиті