Ячна каша з м’ясними продуктами буде більш ситна. Свіже м’ясо потрібно довго варити, тому ідеально до каші підходить тушонка, так і бульйон тушонки зробить кашу більш ароматною і ніжною. Готуємо в мультиварці.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ячна крупа – 1 склянка
  • Тушонка – 1 банка
  • Вода – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати ячну кашау з тушонкою в мультиварці. Почистіть цибулю, промийте і наріжте на невеликі кубики.

В чашу мультиварки налийте оливкова олія і встановіть програму «Смаження». Перекладіть в чашу нарізану цибулю і посмажте його 5 хвилин.

Ячну крупу промийте або в каструлі, міняючи воду, або на густому ситі під проточною водою.

Тушонку перекладіть з банки на окрему тарілку і виделкою трохи подрібніть. Тушонку для каші можна взяти і яловичу або з птиці.

Потім подрібнену тушонку перекладіть до смаженій цибулі і посмажте ще 5 хвилин, щоб бульйон розтопився.

Потім у чашу перекладіть промиту ячну крупу.

Налийте в чашу розраховане кількість чистої води, покладіть листочок лавра і по своєму смаку насипте сіль і чорний перець. Закрийте кришку мультиварки та встановіть програму «Крупа» на 40 хвилин. Програма і час залежать від моделі вашої мультиварки.

Після сигналу про завершення програми залиште кашу в режимі «Підігрів» ще на 10 хвилин. Потім відкрийте кришку, кашу акуратно лопаткою перемішайте і можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Ячна каша Ячна каша в мультиварці Ячна каша в мультиварці Редмонд Ячна каша на воді в мультиварці