Ячна каша з м’ясними продуктами буде більш ситна. Свіже м’ясо потрібно довго варити, тому ідеально до каші підходить тушонка, так і бульйон тушонки зробить кашу більш ароматною і ніжною. Готуємо в мультиварці.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ячна крупа – 1 склянка
- Тушонка – 1 банка
- Вода – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати ячну кашау з тушонкою в мультиварці. Почистіть цибулю, промийте і наріжте на невеликі кубики.
В чашу мультиварки налийте оливкова олія і встановіть програму «Смаження». Перекладіть в чашу нарізану цибулю і посмажте його 5 хвилин.
Ячну крупу промийте або в каструлі, міняючи воду, або на густому ситі під проточною водою.
Тушонку перекладіть з банки на окрему тарілку і виделкою трохи подрібніть. Тушонку для каші можна взяти і яловичу або з птиці.
Потім подрібнену тушонку перекладіть до смаженій цибулі і посмажте ще 5 хвилин, щоб бульйон розтопився.
Потім у чашу перекладіть промиту ячну крупу.
Налийте в чашу розраховане кількість чистої води, покладіть листочок лавра і по своєму смаку насипте сіль і чорний перець. Закрийте кришку мультиварки та встановіть програму «Крупа» на 40 хвилин. Програма і час залежать від моделі вашої мультиварки.
Після сигналу про завершення програми залиште кашу в режимі «Підігрів» ще на 10 хвилин. Потім відкрийте кришку, кашу акуратно лопаткою перемішайте і можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Ячна каша Ячна каша в мультиварці Ячна каша в мультиварці Редмонд Ячна каша на воді в мультиварці