Смачний плов з баранини можна приготувати не тільки в казані або утятнице, але і на сковороді, тільки щоб вона була з високими бортиками і товстими стінками. Плов зі сковороди ароматом і смаком не поступається традиційному страви. Готується страва на сковорідці не про запас, а на один раз поїсти.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Рис білий – 70 гр.
  • Баранина – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Моркву – 20 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати плов з баранини на сковороді в домашніх умовах? Для плову на сковорідці візьміть м’якоть баранини і бажано без жиру і кісточок. Шматочок м’яса промийте, обсушіть серветкою і наріжте на маленькі шматочки.

Добре розігрійте в сковороді олію. Потім обсмажте в ньому до рум’яної скоринки шматочки баранини. Обсмажуйте на великому вогні і до кінця смаження м’ясо посоліть.

Овочі для плову почистіть, промийте і наріжте на невеликі шматочки довільної форми.

Нарізку овочів перекладіть в сковорідку до м’яса і посмажте їх в протягом 20 хвилин на невеликому вогні до готовності.

Потім у сковорідку покладіть промитий рис і варіть його в олії кілька хвилин, щоб став більш ароматним.

Потім вміст сковорідки залийте гарячою водою на 1-2 см вище рівня рису.

Плов по своєму смаку посипте приправою для плову або іншими спеціями.

Сковорідку закрийте кришкою і тушкуйте плов на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Перед закінченням готування покладіть в плов очищені часникові зубки.

Приготований на сковорідці плов з баранини залиште під кришкою на 10-20 хвилин для настоювання і потім можете подавати до столу.

Подайте плов прямо в сковороді або викладіть на тарілку. Плов декоруйте свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Плов з бараниною Плов з бараниною на сковороді Плов з м'ясом Плов з часником Плов на сковороді