Смачний плов з баранини можна приготувати не тільки в казані або утятнице, але і на сковороді, тільки щоб вона була з високими бортиками і товстими стінками. Плов зі сковороди ароматом і смаком не поступається традиційному страви. Готується страва на сковорідці не про запас, а на один раз поїсти.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Рис білий – 70 гр.
- Баранина – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 30 гр.
- Моркву – 20 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати плов з баранини на сковороді в домашніх умовах? Для плову на сковорідці візьміть м’якоть баранини і бажано без жиру і кісточок. Шматочок м’яса промийте, обсушіть серветкою і наріжте на маленькі шматочки.
Добре розігрійте в сковороді олію. Потім обсмажте в ньому до рум’яної скоринки шматочки баранини. Обсмажуйте на великому вогні і до кінця смаження м’ясо посоліть.
Овочі для плову почистіть, промийте і наріжте на невеликі шматочки довільної форми.
Нарізку овочів перекладіть в сковорідку до м’яса і посмажте їх в протягом 20 хвилин на невеликому вогні до готовності.
Потім у сковорідку покладіть промитий рис і варіть його в олії кілька хвилин, щоб став більш ароматним.
Потім вміст сковорідки залийте гарячою водою на 1-2 см вище рівня рису.
Плов по своєму смаку посипте приправою для плову або іншими спеціями.
Сковорідку закрийте кришкою і тушкуйте плов на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Перед закінченням готування покладіть в плов очищені часникові зубки.
Приготований на сковорідці плов з баранини залиште під кришкою на 10-20 хвилин для настоювання і потім можете подавати до столу.
Подайте плов прямо в сковороді або викладіть на тарілку. Плов декоруйте свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Плов з бараниною Плов з бараниною на сковороді Плов з м'ясом Плов з часником Плов на сковороді