Самсу з листкового тіста з фаршем легко приготувати в домашніх умовах. Візьміть на замітку простий рецепт традиційного узбецького страви. Здивуйте сім’ю або гостей оригінальним кулінарним рішенням.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати самсу з фаршем з листкового тіста в домашніх умовах? Половину розтопленого вершкового масла змішуємо з водою. Сюди ж просіваємо борошно, додаємо сіль і цукор. Розмішуємо тісто, поки не отримаємо однорідний ком. Прибираємо його в холодильник на 20 хвилин.
Охолоджене тісто розгортаємо в тонкий шар. Промазуємо його вершковим маслом, скручуємо в рулет і кладемо в морозилку ще на 30 хвилин.
В цей час займемося начинкою. Розморожений м’ясний фарш з’єднайте з сіллю, перцем і подрібненим ріпчастою цибулею. Ретельно перемішуємо.
Дістаємо замерзле тісто і розрізаємо його на невеликі рівні шматочки, кожен з них розгортаємо в тонкий кружок.
На круги тіста викладаємо начинку з фаршу. Звертаємо заготовку з трьох сторін і отримуємо невеликий трикутник. Викладаємо підготовлені продукти на деко з пергаментом.
Обмазуємо блюдо збитим курячим яйцем і випікаємо 35 хвилин при температурі 200 градусів.
Рум’яна і хрустка самса з фаршем готова. Можна подавати до столу!
Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса з яловичиною Тісто для самси