Дичину – це м’ясо, яке відрізняється своєю жорсткістю і специфічним смаком. Але в шулюме м’ясо дикої качки добре протушивается і виходить дуже м’яким. Рекомендуємо спробувати шулюм із дикої качки в домашніх умовах.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 1 шт.
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Корінь селери – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Хліб – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Як приготувати шулюм із дикої качки в домашніх умовах? Поставте На плиту каструлю з водою, покладіть в киплячу воду випатрану качку, лавровий лист і варіть до готовності.

Картоплю, моркву, цибулю і селеру очистіть, помийте і наріжте часточками. Часник пропустіть через прес.

Коли качка буде готова, дістаньте її з бульйону, відокремити м’ясо від кісток і наріжте його порційними шматками. Потім покладіть в бульйон м’ясо, картопля, селера, морква, часник, посоліть і поперчіть бульйон, варіть 15-20 хвилин.

Хліб наріжте кубиками, обсмажте на олії до рум’яного кольору.

Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем. Розлийте шулюм по мисках, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл разом з сухариками.

Приємного апетиту!

Шулюм Шулюм в казані