Дичину – це м’ясо, яке відрізняється своєю жорсткістю і специфічним смаком. Але в шулюме м’ясо дикої качки добре протушивается і виходить дуже м’яким. Рекомендуємо спробувати шулюм із дикої качки в домашніх умовах.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 1 шт.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Корінь селери – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Морква – 1 – 2 шт.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Хліб – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Як приготувати шулюм із дикої качки в домашніх умовах? Поставте На плиту каструлю з водою, покладіть в киплячу воду випатрану качку, лавровий лист і варіть до готовності.
Картоплю, моркву, цибулю і селеру очистіть, помийте і наріжте часточками. Часник пропустіть через прес.
Коли качка буде готова, дістаньте її з бульйону, відокремити м’ясо від кісток і наріжте його порційними шматками. Потім покладіть в бульйон м’ясо, картопля, селера, морква, часник, посоліть і поперчіть бульйон, варіть 15-20 хвилин.
Хліб наріжте кубиками, обсмажте на олії до рум’яного кольору.
Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем. Розлийте шулюм по мисках, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл разом з сухариками.
Приємного апетиту!
Шулюм Шулюм в казані