Якщо ви любите солоне сало, пропоную скористатися незвичайним рецептом апетитною закуски з прошарками м’яса. Солоне сало, приготована за цим рецептом, обов’язково припаде до смаку чоловічій половині.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Сало з прошарками м’яса – 1 кг
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Вода – 1 л
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Сіль велика – 5 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Лавровий лист – 5 шт.
Процес приготування:
Як смачно засолити сало з прошарками м’яса? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти. Часник очистіть від лушпиння і промийте.
Необхідну кількість свіжого свинячого сала з прошарком зачистити ножем.
Наріжте на шматочки однакового розміру. Сало викладіть в банку. Приготуйте розсіл. У каструлю налийте холодну воду, додайте часник, лавровий лист, велику сіль, чорний перець горошком і мелений. Добре перемішайте. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Гарячий розсіл повністю остудіть при кімнатній температурі. Залийте сало. Прикрийте чимось і залиште при кімнатній температурі на добу. Потім приберіть в холодильник ще на 3 доби.
Після закінчення часу, вийміть сало з розсолу і обсушіть його паперовими рушниками. Ароматне сало помістіть в поліетиленовий пакет або оберніть харчовою плівкою. Зберігайте в морозилці. Готове сало наріжте на шматочки і подавайте на стіл в якості самостійної закуски.
Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником і перцем Засолювання сала холодним способом Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в розсолі Як засолити сало з прошарками м'яса