Смачне домашнє сало в тузлуці в банку завжди є ідеальною закускою і популярним блюдом святкового столу, тому господині шукають цікаві рецепти приготування цього делікатесу. Саме ніжне і смачне сало виходить при засолюванні його в тузлуці, тобто насиченому розчині солі з додаванням часнику, спецій і прянощів, і, звичайно, потрібно вибрати правильне та якісне сало. Солимо в 3-літровій банці.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Сало свиняче – 2 кг
  • Часник – 5 зуб.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Для тузлука: –
  • Вода – 1 л
  • Сіль велика – 1 ст.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Часник – 5 зуб.

Процес приготування:

Спочатку підготуйте всі інгредієнти для засолювання сала в тузлуці.

В каструлю для варива тузлука насипте сіль, покладіть 5 очищених зубчиків часнику, лавровий лист і горошини чорного перцю.

Потім налийте чисту питну воду, доведіть на сильному вогні до кипіння і поваріть тузлук на маленькому вогні протягом 30 хвилин. Зварений тузлук остудіть.

Обране для засолювання сало (м’яке і ніжно-рожевого кольору) промийте холодною водою, почистивши ножем шкірку, і обсушити кухонним рушником.

Потім сало наріжте на шматочки, щоб зручно було помістити їх у банку.

Нарізане сало укладіть в банку, тільки не дуже щільно, щоб кожен шматочок добре просолился.

Між шматочками сала додайте інші зубки часнику і 5 лаврових листочків.

Потім сало залийте охолодженим тузлуком.

Зверху на сало додайте невеликий вантаж, можна зігнуту капронову кришку, щоб сало було повністю покрито тузлуком.

Банку прикрийте серветкою або інший не щільною кришкою і залиште на столі на одну добу. Потім поставте банку з сало в холодильник на 6 днів.

Після закінчення цього часу шматочки сала вийміть з розсолу і обсушити серветками.

Половину сала посипте подрібненою паприкою і червоним перцем.

Інше сало посипте сумішшю подрібненого коріандру і чорного перцю.

Шматочки сала зі спеціями загорніть у фольгу і поставте на зберігання в морозилку.

Перед подачею до столу наріжте заморожене сало на тоненькі скибочки, щоб повністю розкрився смак цього делікатесу.

Подайте до сала чорний хліб, кільця цибулі і свіжу зелень.

Приємного апетиту!

Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Сало в розсолі з часником в банку Сало з часником і перцем в банку Як солити сало в розсолі з часником і спеціями