Як солити грузді, щоб вони залишилися білими? Дізнайтеся це з нашого рецепту! Ароматна закуска чудово підійде до будь-якого гарячого блюда. Солоні грузді виходять соковитими і хрусткими. Апетитні гриби не залишать вас байдужими.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Грузді (вимочені) – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Часник – 10 зуб.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Оцтова есенція – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Насіння кропу – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Сіль – 50 гр.

Процес приготування:

Як солити грузді, щоб вони залишилися білими? Ретельно переберіть грузді, очистіть їх від сміття і промити кілька разів в холодній проточній воді. Промиті грузді викладіть в глибоку ємність, залийте холодною водою.

Зверху поставте гніт, і залиште приблизно на дві доби. Щоб позбутися гіркоти, міняйте воду щодня вранці і ввечері.

Потім злийте воду. Грузді промийте в холодній проточній воді. Великі екземпляри розріжте на кілька частин.

Грузді викладіть в глибоку каструлю, посоліть і залийте холодною водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Зменшіть вогонь і варіть грузді приблизно 25-30 хвилин.

Відварені грузді злийте через друшляк і добре промийте під холодною проточною водою. Дайте стекти зайвої рідини.

Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість води, додайте сіль та цукровий пісок. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

В гарячий маринад додайте лавровий лист, гвоздику, запашний перець горошком і насіння кропу.

Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді, потім дрібно наріжте гострим ножем.

У киплячий маринад викладіть відварені грузді і варіть на повільному вогні приблизно 15-20 хвилин.

За кілька хвилин до кінця приготування влийте оцтову есенцію і додайте подрібнений часник. І варіть гриби ще 7-10 хвилин.

Підготуйте банки, ретельно вимийте їх з допомогою миючого засобу і губки для миття посуду, а потім стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі.

Стерильні банки повністю заповніть груздями. Потім рівномірно розподіліть ароматний маринад по банках.

Банки добре закрутіть стерильними кришками.

Банки з груздями переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому стані до їх повного охолодження приблизно на добу.

Потім захололі банки з груздями переверніть і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Грузді гарячим способом на зиму Грузді на зиму Солоні гриби на зиму Солоні грузді