Як солити грузді, щоб вони залишилися білими? Дізнайтеся це з нашого рецепту! Ароматна закуска чудово підійде до будь-якого гарячого блюда. Солоні грузді виходять соковитими і хрусткими. Апетитні гриби не залишать вас байдужими.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Грузді (вимочені) – 2 кг
- Вода – 1 л
- Часник – 10 зуб.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Оцтова есенція – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Насіння кропу – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Сіль – 50 гр.
Процес приготування:
Як солити грузді, щоб вони залишилися білими? Ретельно переберіть грузді, очистіть їх від сміття і промити кілька разів в холодній проточній воді. Промиті грузді викладіть в глибоку ємність, залийте холодною водою.
Зверху поставте гніт, і залиште приблизно на дві доби. Щоб позбутися гіркоти, міняйте воду щодня вранці і ввечері.
Потім злийте воду. Грузді промийте в холодній проточній воді. Великі екземпляри розріжте на кілька частин.
Грузді викладіть в глибоку каструлю, посоліть і залийте холодною водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Зменшіть вогонь і варіть грузді приблизно 25-30 хвилин.
Відварені грузді злийте через друшляк і добре промийте під холодною проточною водою. Дайте стекти зайвої рідини.
Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість води, додайте сіль та цукровий пісок. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
В гарячий маринад додайте лавровий лист, гвоздику, запашний перець горошком і насіння кропу.
Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді, потім дрібно наріжте гострим ножем.
У киплячий маринад викладіть відварені грузді і варіть на повільному вогні приблизно 15-20 хвилин.
За кілька хвилин до кінця приготування влийте оцтову есенцію і додайте подрібнений часник. І варіть гриби ще 7-10 хвилин.
Підготуйте банки, ретельно вимийте їх з допомогою миючого засобу і губки для миття посуду, а потім стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі.
Стерильні банки повністю заповніть груздями. Потім рівномірно розподіліть ароматний маринад по банках.
Банки добре закрутіть стерильними кришками.
Банки з груздями переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому стані до їх повного охолодження приблизно на добу.
Потім захололі банки з груздями переверніть і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Грузді гарячим способом на зиму Грузді на зиму Солоні гриби на зиму Солоні грузді