Повернули з лісу з повними кошиками грибів, виникає питання, що ж з них приготувати. Такий спосіб сухої засолювання груздів вимагає чимало часу, але закуска того варто. Гриби виходять хрусткими і неперевершеними на смак.
Інгредієнти: на 1 л.
- Грузді білі – 1 кг
- Сіль – 40 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 5 – 6 зуб.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Корінь хрону – 1 – 2 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Перець духмяний горошок – за смаком
Процес приготування:
Як солити грузді сухим засолом? Гриби почистіть, видаліть сміття і промийте в прохолодній воді.
Відріжте у груздів ніжки. Великі капелюшки розріжте на кілька частин, малі залиште цілими.
Складіть гриби капелюшками вниз в ємність об’ємом в залежності від кількості: в каструлю або відро. Накрийте грузді тарілкою і залийте холодною водою, щоб вона повністю покрила гриби. Необхідно замочувати грузді 2 доби, щоб прибрати їх гіркоту, при цьому 3 рази в день міняйте воду, виливаючи стару і заливаючи свіжу.
По закінченню періоду замочування в окрему миску подрібніть лавровий лист.
Покладіть очищений, промитий і нарізаний часник і дрібно порубаний (попередньо очищений і вимитий) корінь хрону.
Всипте сіль і подрібнений кріп.
Горошини 2-х видів перцю подрібніть в ступці і перемішайте з підготовленою сумішшю приправ.
На дно вимитої банки засипте 1/2 ч. л. спецій і викладайте гриби шарами, пересипаючи кожен шар приправою. Акуратно придавлюйте гриби, утрамбовуючи їх.
Прикрийте кришкою банку, не закриваючи повністю, і ставте в холодильник на 35 днів. Раз на кілька днів потрібно притискати гриби штовхачем для картоплі або поставити зверху гніт.
Грузді через зазначений час готові до вживання. Якщо вони солонуваті – гриби промийте в холодній воді і насолоджуйтеся смачною закускою.
Приємного апетиту!
Білі грузді на зиму Грузді без стерилізації на зиму Грузді на зиму Грузді холодним способом на зиму Як приготувати грузді - рецепти