Солені опята можна додати в салат або використовувати для приготування супу, а можна заправити олією і подрібненою цибулею і подати у вигляді закуски. Оцет для заготівлі краще замінити яблучним, він і корисніше і менш різкий, ніж столовий.
Інгредієнти: на 1 л.
- Опеньки свіжі – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 4 бутона
- Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Кріп – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як солити опеньки на зиму з оцтом? Опеньки переберіть від сміття, очистіть і промийте. Невеликі гриби одного розміру будуть особливо красиво виглядати в банку. Перекладіть їх у каструлю з 1 літром холодної водою.
Поставте каструлю на середній вогонь і варіть 30 хвилин після того, як вариво закипить. З’являється пінку знімати шумівкою. У той же час поставте другу каструлю з літром води на вогонь. Всипте в неї сіль, спеції і цукор. Маринад необхідно закип’ятити.
Гриби перекиньте в друшляк і трохи промийте. Перекладіть їх у каструлю з маринадом, доведіть до кипіння і готуйте 15 хвилин, помішуючи періодами. За 2 хвилини до закінчення приготування додайте оцет.
Розподіліть гриби з маринадом по стерильним банкам.
Для кращого зберігання грибів у кожну банку додати 1 ч. л. масла. Прикрийте тару прокип’яченими кришками і стерилізуйте банки в каструлі з киплячою водою 10 хвилин. Дістаньте заготівлю, закупорьте кришками, переверніть і укутайте ковдрою на добу.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Опеньки на зиму Солені опята Солоні гриби на зиму Як приготувати опеньки - рецепти