Перед вами рецепт засолки підберезників холодним способом на зиму. Даний спосіб є більш тривалим і трудомістким. Але він має і певні переваги – підберезники виходять хрусткими, пружними і ароматними. Такі гриби можуть тривало зберігатися без втрати своїх корисних властивостей.
Інгредієнти: на 1 л.
- Підберезники свіжі – 1 кг
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Кріп – 3 – 4 гілки
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як солити підберезники на зиму холодним способом? Підберезники перебираємо, потім ретельно промиваємо під проточною водою.
В попередньо простерилізовані банки або іншу іншу тару викладаємо листя смородини, лавровий лист, гвоздику, запашний перець та кріп. Далі капелюшками вниз починаємо укладати гриби. Виклавши перший шар, необхідно присипати гриби сіллю. Аналогічним чином заповнюємо всю ємність, чергуючи гриби і сіль. За бажанням спеції можна викладати не на дно ємності, а між шарами грибів.
Після цього прикриваємо гриби тарілкою і ставимо на неї невеликий вантаж. Приблизно через 2 дні почне з’являтися розсіл. Це вірна ознака того, що вага вантажу в даному випадку достатній. Переміщаємо гриби в прохолодне місце на 14 днів.
Солоні підберезники на зиму холодним способом готові!
Приємного вам апетиту!
Підберезники і підосичники на зиму Підберезники на зиму Солоні гриби на зиму Як приготувати підберезники - рецепти