Гарячий спосіб заготівлі передбачає попереднє відварювання грибів. Засолені підосичники стануть чудовою закускою на будь-якому банкеті і можуть бути використані у приготуванні супів.
Інгредієнти: на 3 л.
- Підосичники свіжі – 3 кг
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Сіль – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Оцтова есенція – 3 ч. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як солити підосичники на зиму гарячим способом? Гриби переберіть, очистіть їх від сміття, зріжте кінці ніжок.
У великих грибах відріжте капелюшки від ніжок і розріжте на частини. Маленькі підосичники залишайте цілими.
Каструлю з 2 літрами води, поставте на вогонь, всипте гриби і проваріть 10 хвилин, прибираючи пінку з поверхні. Коли гриби осядуть, через пару хвилин після закипання, ви можете досипати ще порцію.
Перекиньте гриби на друшляк, сполосніть проточною водою і залиште на пару хвилин, щоб стекла рідина.
Влийте свіжу воду в каструлю в обсязі 1,5 літра. Додайте очищені і промиті зубчики часнику, спеції, цукор і сіль. Влийте оцтову есенцію і розмішайте.
Викладіть в маринад гриби, закип’ятіть заготівлю і готуйте 10 хвилин. Приберіть лаврушку з каструлі і тримати на малому вогні ще 10 хвилин.
Розподіляйте гарячу грибну заготовку по стерильним банкам, до верху додайте маринад і закрутіть тару кришками. Накрийте закатку пледом і залиште до охолодження 8 годин, а після – перетягніть її в льох.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані підосичники Підосичники на зиму Як приготувати підосичники - рецепти