Гарячий спосіб заготівлі передбачає попереднє відварювання грибів. Засолені підосичники стануть чудовою закускою на будь-якому банкеті і можуть бути використані у приготуванні супів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Підосичники свіжі – 3 кг
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Оцтова есенція – 3 ч. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Як солити підосичники на зиму гарячим способом? Гриби переберіть, очистіть їх від сміття, зріжте кінці ніжок.

У великих грибах відріжте капелюшки від ніжок і розріжте на частини. Маленькі підосичники залишайте цілими.

Каструлю з 2 літрами води, поставте на вогонь, всипте гриби і проваріть 10 хвилин, прибираючи пінку з поверхні. Коли гриби осядуть, через пару хвилин після закипання, ви можете досипати ще порцію.

Перекиньте гриби на друшляк, сполосніть проточною водою і залиште на пару хвилин, щоб стекла рідина.

Влийте свіжу воду в каструлю в обсязі 1,5 літра. Додайте очищені і промиті зубчики часнику, спеції, цукор і сіль. Влийте оцтову есенцію і розмішайте.

Викладіть в маринад гриби, закип’ятіть заготівлю і готуйте 10 хвилин. Приберіть лаврушку з каструлі і тримати на малому вогні ще 10 хвилин.

Розподіляйте гарячу грибну заготовку по стерильним банкам, до верху додайте маринад і закрутіть тару кришками. Накрийте закатку пледом і залиште до охолодження 8 годин, а після – перетягніть її в льох.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані підосичники Підосичники на зиму Як приготувати підосичники - рецепти