Мало що так прикрашає стіл, як ароматні й соковиті гриби. Мариновані білі гриби з часником так і притягують погляди всіх домочадців і гостей за столом. Хочете привернути увагу та заслужити компліменти, обов’язково зверніться принагідно до цього рецептом.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Білі гриби – 1 кг
  • Часник – 5 зуб.
  • Оцтова есенція – 60 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування маринованих білих грибів з часником смачний! Білі гриби перебрати, очистити, промити під холодною водою і трохи просушити. Часник очистити і дрібно нарізати.

Великі білі гриби нарізати на невеликі шматочки.

Викласти гриби в каструлю, налити трохи води, додати сіль.

Після закипання варити білі гриби 10 хвилин.

Часник, чорний запашний перець і мускатний горіх відправити до грибів, варити ще 5 хвилин.

білі гриби Відкинути на друшляк, воду злити.

У каструлю налити свіжу воду, закип’ятити її. Відправити туди чорний перець горошком, лавровий лист, сіль і цукор. Варити до розчинення солі та цукру.

В заздалегідь стерилізовані банки розкласти гриби, залити їх приготований гарячим маринадом. Банки закатати стерилізованими кришками. Перевернути банки з готовими маринованими білими грибами з часником, укутати ковдрою і дочекатися їх повного остыванія. Для зберігання грибів використовувати холодильник або інше придатне для цих цілей місце. Приємного апетиту!

Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані білі гриби з оцтом Мариновані білі гриби на зиму Як готувати білі гриби - рецепти