Засолювання вовнянок є не складним процесом. Однак, важливо дотримуватися правила підготовки цих грибів і обов’язково вимочіть їх у підсоленій воді. Для приготування бажано використовувати один сорт вовнянок: або білі або рожеві, так як вони мають різну ступінь гіркоти.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Волнушки – 0,5 кг
- Сіль – 3 ст. л.
- Листя хрону – 4 шт.
- Листя чорної смородини – 4 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Як солити вовнянки холодним способом? Гриби переберіть, видаляючи лісове сміття, промийте. Занурте їх у таз з холодною водою, в яку попередньо розчиніть 1 ст. л. солі, на 12 годин. Міняйте воду через кожні 2 години. Це необхідно, щоб вимити з вовнянок молочний сік, який надає їм гіркоту. Гарненько промийте гриби і перекладіть в друшляк на 10 хвилин для видалення зайвої рідини.
Очищений і промитий часник наріжте слайсами. Промийте кріп і підготовлені листя. На дно стерильної банки всипте щіпку солі і частину зелені. Укладіть вовнянки капелюшками вниз і повторюйте шари, не забуваючи пересипати їх сіллю. Лавровий лист покладіть приблизно в середині заготівлі. Останнім повинен бути шар із зелені.
Зверху покладіть складену в кілька шарів марлю і встановіть гніт на 3 дні. За цей час гриби пустять сік і осядуть нижче. Промийте марлю, відіжміть і покладіть назад, під гніт. Перемістіть банку з волнушками в холодильник або льох і через місяць їх можна буде їсти.
Приємного апетиту!
Вовнянки холодним способом на зиму Гриби на зиму Солоні вовнянки Солоні гриби на зиму