Солоні грузді – це неймовірно смачна закуска на зиму. З картоплею, гарніром або м’ясом – грибочки будуть просто смакота!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Грузді жовті – 1 кг
- Вода – 2 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Насіння кропу – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як солити жовті грузді? Грузді перебираємо і відварюємо протягом 15 хв. Потім зливаємо воду.
Для маринаду кип’ятимо 2 л. води і розчиняємо у ній сіль.
Відправляємо в маринад грузді, додаємо перець, лавровий лист, насіння кропу і листя хріну. Ставимо все на вогонь і варимо 10 хв, після кипіння.
Додаємо до грибів часник і ставимо на них гніт так, щоб грузді були повністю покриті водою. Тримаємо до повного охолодження. Потім ставимо гриби в холод на 5 днів.
Розкладаємо грузді в стерилізовані банки, заливаємо маринадом до верхівки і додаємо рослинне мало (1 ст. л. на кожну банку). Закатуємо.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Грузді гарячим способом на зиму Як приготувати грузді - рецепти