Приготувати сосиски в тесті дуже просто, якщо знати технологію. Тісто зазвичай ріжеться на тонкі смужки, ними потім обертають сосиски. Виходить красиво і смачно.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто дріжджове –
  • Кефір – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 15 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Маргарин вершковий – 150 гр.
  • Для начинки: –
  • Сосиски – 12 шт.

Процес приготування:

Як загорнути сосиски в листкове дріжджове тісто? У мисці змішайте теплий кефір, сіль, цукор, дріжджі, яйце і 50 грам маргарину.

Потім частинами додайте просіяне борошно і замісіть тісто. Добре вимісити тісто руками, потім накрийте його рушником і залиште на годину.

Після цього обімніть тісто руками і розкачайте в пласт товщиною 1 сантиметр. Зверху на одну половину тіста невеликими шматочками покладіть маргарин.

Накрийте маргарин другою частиною тіста і також зверху покладіть маргарин.

Знову стожите тісто навпіл.

Тісто розкачайте в тонкий пласт і наріжте тонкими смужками. Оберніть сосиски смужками тіста по спіралі, защепніть краю тесту.

Заготовки залиште при кімнатній температурі на 10-15 хвилин, щоб тісто підійшло.

Потім викладіть сосиски на деко і запікайте в духовці при 190-200 градусах 25-30 хвилин. Сосиски в тесті можна подавати в гарячому і охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Сосиски в тісті