Приготувати сосиски в тесті дуже просто, якщо знати технологію. Тісто зазвичай ріжеться на тонкі смужки, ними потім обертають сосиски. Виходить красиво і смачно.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Листкове тісто дріжджове –
- Кефір – 150 мл
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 15 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Маргарин вершковий – 150 гр.
- Для начинки: –
- Сосиски – 12 шт.
Процес приготування:
Як загорнути сосиски в листкове дріжджове тісто? У мисці змішайте теплий кефір, сіль, цукор, дріжджі, яйце і 50 грам маргарину.
Потім частинами додайте просіяне борошно і замісіть тісто. Добре вимісити тісто руками, потім накрийте його рушником і залиште на годину.
Після цього обімніть тісто руками і розкачайте в пласт товщиною 1 сантиметр. Зверху на одну половину тіста невеликими шматочками покладіть маргарин.
Накрийте маргарин другою частиною тіста і також зверху покладіть маргарин.
Знову стожите тісто навпіл.
Тісто розкачайте в тонкий пласт і наріжте тонкими смужками. Оберніть сосиски смужками тіста по спіралі, защепніть краю тесту.
Заготовки залиште при кімнатній температурі на 10-15 хвилин, щоб тісто підійшло.
Потім викладіть сосиски на деко і запікайте в духовці при 190-200 градусах 25-30 хвилин. Сосиски в тесті можна подавати в гарячому і охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Сосиски в тісті