Свіжий березовий сік корисний і смачний натуральний напій швидко прокисає навіть у холодильнику, тому господині його консервують різними методами і з різними добавками. Кращим багато визнають заготівлю соку з цитрусовими, які надають соку ніжний аромат, смак і красивий колір. Заготовити сік нескладно, тільки це займає чимало часу, так як переробляють зазвичай велика кількість березового соку. Інгредієнти в рецепті розраховані на 3 літри соку.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Апельсин – за смаком
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як заготовити березовий сік на зиму? Першим ділом стерилізуємо будь-яким способом банки і кип’ятимо в невеликій каструлі кришки закаточні. Так як банки великі, то їх простіше всього простерилізувати в духовці.
Апельсини ретельно миємо щіточкою, щоб видалити з поверхні всю хімію, і обов’язково ошпарюємо їх крутим окропом.
Потім ріжемо апельсини тонкими кружечками і видаляємо кісточки. В середньому беруть 1 апельсин на 3-літрову банку і ніж обшпарюють окропом.
В стерильні банки кладемо апельсинові кружечки і насипаємо вказане в рецепті кількість лимонки і цукру.
Сік наливаємо в окрему каструлю і на великому вогні доводимо до кипіння, після чого вогонь робимо мінімальним і приступаємо до розливання соку.
Банку з апельсинами ставимо на рушник або підставку і ополоником, також ошпаренным окропом, наливаємо в банку киплячий сік, заповнюючи її до самого верху.
Банку з соком відразу закатуємо стерильною кришкою, перевіряємо герметичність закупорки і ставимо на простирадло або рушник, перевернувши її догори дном. Березовий сік з апельсином готовий. Після повного охолодження банку підписуємо, щоб потім не забути, що в ній, і переносимо на зберігання в темне прохолодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!