Цікавий спосіб заготівлі березового соку на зиму – з каркаде. Ці яскраві барвисті пелюстки забарвлять напій в привабливий колір і додадуть делікатну специфічну кислинку. Що примітно, самі квіти каркаде так і залишаємо в банку на зиму, не витягуючи перед закачуванням. Вони насичуються соком і досить цікаві на смак.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Сік березовий – 6 л.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Апельсин – 1 шт.
- Чай каркаде – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати березовий сік з каркаде на зиму просто! Для рецепту використовуємо звичайні сушені пелюстки каркаде, які продаються в будь-якому продуктовому магазині.
Березовий сік проціджують через складену в два-три шаруючи марлю, після чого поміщаємо його в каструлю і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Знімаємо пінку чистої шумівкою.
Банки моєму, стерилізуємо будь-яким підходящим способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само чинимо і з кришками.
В банки поміщаємо цукровий пісок, лимонну кислоту, сухі пелюстки каркаде. Апельсин миємо й ріжемо на кружечки, які також розкладаємо по банках.
Киплячий сік вливаємо в банку з цукром, каркаде і апельсином. Відразу закручуємо її стерилізованої сухий кришкою. Перевертаємо тару догори дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Охолоджені банки прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце. Бажано вжити таку заготовку протягом року.
Смачного!