Цікавий спосіб заготівлі березового соку на зиму – з каркаде. Ці яскраві барвисті пелюстки забарвлять напій в привабливий колір і додадуть делікатну специфічну кислинку. Що примітно, самі квіти каркаде так і залишаємо в банку на зиму, не витягуючи перед закачуванням. Вони насичуються соком і досить цікаві на смак.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Сік березовий – 6 л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Чай каркаде – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати березовий сік з каркаде на зиму просто! Для рецепту використовуємо звичайні сушені пелюстки каркаде, які продаються в будь-якому продуктовому магазині.

Березовий сік проціджують через складену в два-три шаруючи марлю, після чого поміщаємо його в каструлю і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Знімаємо пінку чистої шумівкою.

Банки моєму, стерилізуємо будь-яким підходящим способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само чинимо і з кришками.

В банки поміщаємо цукровий пісок, лимонну кислоту, сухі пелюстки каркаде. Апельсин миємо й ріжемо на кружечки, які також розкладаємо по банках.

Киплячий сік вливаємо в банку з цукром, каркаде і апельсином. Відразу закручуємо її стерилізованої сухий кришкою. Перевертаємо тару догори дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Охолоджені банки прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце. Бажано вжити таку заготовку протягом року.

Смачного!

Березовий сік Березовий сік з апельсином на зиму Березовий сік з лимоном і апельсином Березовий сік на зиму Закачування березового соку з лимонною кислотою на 3 літри Як закатати березовий сік з апельсином в банку на 3 літри